RANKING
maandag 28 mei 2018
U bent bezoeker 32487
NIEUWS

08-09-2012

Helaas  -  @ 10:04:35
Gisteren moesten Ronald en ik om het brons spelen tegen de Fransen Jeremiasz en Houdet, Helaas hadden we totaal geen kans tegen hun, waar we toch een aantal games moesten pakken, zowel in de eerste als tweede set, lieten we het juist op die momenten afweten en werden we genadeloos met 6-0 6-0 naar huis gestuurd. Dat winst erg moeilijk zou worden wisten we vantevoren maar dit resultaat hadden we niet verwacht. Bij de dames won Estehr Vergeer haar 4e goud in de single op rij, in de finale versloeg zij Aniek van Koot, met Jiske Griffioen op het brons was het een mooi Nederlands trio om te zien. Vandaag strijden Maikel Scheffers en Ronald Vink om het brons in de single en in de damesdubbel spelen Esther Vergeer met Marjolein Buijs tegen Aniek van Koot en Jiske Griffioen.

06-09-2012

Het gaat om Brons.  -  @ 20:50:06
Vandaag hebben we helaas niet gewonnen. Tegen de fransen Cattaneo en Peifer, waar we het hele jaar van wonnen, gingen we met 6-3 6-2 onderuit. Een analyse van de partij is gemakkelijk te geven, zij waren beter en wij konden hun geen pijn doen. In de andere halve finale wonnen de Zweden Olsen en Wikstrom ook verassend van de franse nummers 1 Houdet en Jeremiasz wat betekend dat we morgen om het brons strijden tegen degene die we in de finale wilden tegenkomen. Bij de dames won Jiske Griffioen het brons en spelen Aniek van Koot en Esther Vergeer morgen de finale. Samen met Marjolein Buijs strijden de vier in het damesdubbel in de finale om het goud.

05-09-2012

Paralympics Londen 2012  -  @ 21:00:40
De Paralympics zijn begonnen, na een spectaculaire show voor 80.000 mensen in het Olympisch stadion verklaarde Queen Elisabeth II de spelen voor geopend. 4.200 sporters en 2.000 begeleiders in een dorp, een bonte verzameling van gekleurde trainingspakken en talen, allemaal met hetzelfde doel: een medaille.  In de single speelde ik in de eerste en tweede ronde tegen ongeplaatste spelers en won, de derde ronde tegen de geplaatste Jeremiasz uit Frankrijk verloor ik helaas in drie sets, inmiddels staan de vier eerst geplaatste spelers in de halve finale tegen elkaar, Houdet (fra) tegen Scheffers (ned) en Kunieda (jap) tegen Vink (ned). In de dubbel met Ronald Vink zijn we vandaag getest door de Japanners Miki en Sanada, 1-6 6-2 6-3 maar we spelen de halve finale tegen de Fransen Cattaneo en Peiffer. Recordverkopen van tickets geven nu al uitverkochte stadions dus daaraan kan het niet liggen en dus zal ook ik een van de 4.200 zijn die dat ene doel probeert te bereiken, een medaille !

06-08-2012

Salzburg Open  -  @ 22:46:45
Het laatste voorbereidende toernooi op de Paralympische spelen is ten einde. Op het gravel in Salzburg heb ik lekker gespeeld, in de single kwam ik in de halve finale na winstpartijen op Thomas Mossier uit Oostenrijk, Laslo Farkas uit Hongarije en Peter Vikström uit Zweden. De halve finale tegen Nicolas Peiffer uit Frankrjk werd een kraker,  4-6 7-5  en ik verloor uiteindelijk in de tiebreak van de derde set, na 4 matchpoints niet verzilverd te hebben, met 10-8. Een revance kwam in de dubbel finale met Ronald Vink, tegen Peiffer en Joachim Gerard uit Belgie. Ook hier kwam er een derde set aan te pas, welke we vanwege invallende duisternis en regen indoor moesten spelen, waarin we 4-1 achterkwamen maar om wisten te zetten in een 6-4 winst. Op naar Londen ! 

27-07-2012

Belgium Open  -  @ 15:30:18
Momenteel spelen we in Namen de Belgium Open, De eerste ronde single had ik een Bye, de tweede ronde won ik met 6-2 6-1 van Laurent Fischer, hierna volgde de kwart finale tegen mijn dubbelpartner Ronald Vink. Ronald heeft helaas geen schroom meer om tegen mij te spelen en won 6-2 6-2. Hij won ook de halve finale van Peiffer en speelt morgen de finale tegen Fernandez die in drie sets Gerard versloeg. De dubbel begonnen we als eerst geplaatste spelers ook met een Bye, de daarop volgende ronde tegen de Argentijnen Fernandez en Ledesma wonnen we met 6-3 6-3, vandaag volgt nog een halve finale tegen Olsen en Legner, als het weer het toelaat op gravel maar zoals het er nu uitziet moeten we deze partij indoor afwerken.

10-07-2012

Wimbledon 2012  -  @ 21:39:18
Afgelopen weekeinde hebben Ronald Vink en ik op Wimbledon gespeeld, op het heilige gras speelden we de halve finale tegen het engelse duo Reid en Mc Caroll. We speelden erg goed en maakte weinig onnodige fouten waardoor onze tegenstanders geen kans kregen in de wedstrijd te komen, door de regen moesten we na 6-2 15-0 de baan af maar konden gelukkig onze vorm in deze regenbreak vasthouden, ook de 2e set werd 6-2. In de finale speelden we tegen Michael Jeremiasz uit Frankrijk en Tom Egberink, ons teamgenoot. Helaas konden wij onze vorm niet terugvinden, en toen we eindelijk iets bijbleven begon het te regenen, na deze onderbreking was de vorm helemaal ver te zoeken en hadden we geen kans meer, 6-4 6-2 ging de finale verloren, nu een weekje rust, dan terug naar Engeland.

29-06-2012

finale BNP Paribas bereikt  -  @ 18:53:53
Samen met Ronald Vink was er toch een lichtpuntje te bekennen in onze dubbel, na een gemakkelijke eerste ronde waarin we een walkover kregen speelden we tegen Majdi en Gerard. De eerste set sleepten we na een moeilijke start binnen waarna de tweede veel zekerder en beter ging lopen en we wonnen 6-4 6-1. In de halve finale tegen Maikel Scheffers en Tom Egberink, waar we de laatste twee keer van verloren, konden we eindelijk weer eens een vuist maken en we wonnen met hangen en wurgen, dat wel, maar vechtend wat een goed teken is. Het werd uiteindelijk 4-6 6-1 7-6. De andere halve finale staat nog op de baan, De Fransen Houdet met Jeremiaz tegen de Japanners Kunieda en Miki.

26-06-2012

Frankrijk niet mijn land  -  @ 14:29:58
Na een deceptie op Roland Garros, eerste ronde single en dubbel verloren, volgde vandaag wederom een teleurstelling. De eerste ronde in de BNP Paribas Open verloor ik met 6-2 6-3 van David Philipson. Hij speelde goed, ik matig zonder winners en ik leefde dan ook van zijn fouten, helaas maakte hij die te weinig maar sloeg wel een aantal winners. Blijft de dubbel nog over, die zal ik pas morgen spelen samen met Ronald Vink moet het beter gaan!

25-05-2012

World Team Cup  -  @ 07:02:01
We hebben na winst op Polen (3-0), waarbij ik een single won, en Argentinie (3-0), ik speelde de dubbel, de halve finale bereikt van de World Team Cup, in Korea. We spelen vandaag tegen de Zweden. In de andere halve finale staat Frankrijk tegenover Japan. De winnaars spelen zondag tegen elkaar. Het damesteam is vandaag al kampioen geworden door in de finale Japan te verslaan, derde plaats was er voor Engeland. De junioren staan ook in de finale, zij spelen morgen tegen Amerika.

21-05-2012

Van Japan naar Korea  -  @ 05:05:05
Helaas verloren Ronald Vink en ik de dubbel in de halve finale van het Franse duo Cattaneo en Houdet, zij verloren op hun beurt in de finale van Tom Egberink en Maikel Scheffers. In de single finale won Gustavo Fernandez uit argentinie zijn eerste grote toernooi van Houdet. Momenteel zijn we alweer in Korea voor de World Team Cup, als Nederlands herenteam zijn we eerste geplaatst en spelen we in de poulefase tegen Argentinie en Polen. Als je hiervan foto's wilt bekijken klik dan HIER

17-05-2012

Japan  -  @ 00:45:08
Na de eerste gewonnen ronde speelde ik de tweede ronde tegen Peter Wikstrom uit Zweden, ik begon erg goed maar kreeg in de tweede set weer last van zenuwen, na een voorsprong van 5-2 kwam Peter terug naar 5-4 en had gamepoints om 5-5 te maken, gelukkig kon ik het toch afsluiten 6-1 6-4. De kwart finale tegen dubbelpartner Ronald Vink. Eerste set ging gelijk op, mede door fouten van Ronald, tot 2-2 maar toen liep hij uit naar 6-2. De tweede set bleef ik bij tot 4-4 en had een gamepoint naar 5-4 maar verspilde die met een te gemakkelijke bal in het net. Ronald maakte geen fouten meer en serveerde het uit 6-4. De dubbel spelen we samen later vandaag tegen het franse duo Houdet en Cattaneo.

13-05-2012

Japan Open  -  @ 14:29:18
Mijn eerste partij in de Japan open speelde ik vandaag tegen de japanner Sanada, de huidige nr 10 van de wereld. Aangezien het hele spelersveld aanwezig is en de competitie sterker word was ik blij mijn eerste rondje met 7-6 6-4 te winnen. Verrassingen waren er dus ook, de belg Gerard won van de fransoos Peiffer en de japanner Saida verloor van de zweed Olssen in de eerste ronde. De tweede ronde moet ik het opnemen tegen de zweed Wikstrom van wie ik in Florida in 3 sets verloor, tijd voor revanche.

07-05-2012

Para Test Event Londen  -  @ 10:51:08
Het Paralympische Test event op Eton Manor in Londen is beeindigd. Esther Vergeer en ik gingen naar Londen om te ervaren wat ons in September tijdens de Paralympics te verwachten staat. Zowel de tennisbanen alshet gebouw waar we verblijven zijn volledig af, het is te zien dat een aantal faciliteiten niet permanent zijn, het center court bijvoorbeeld zal na de spelen opgaan in een hockeyveld en onze playerslounge worden indoorbanen. Hierdoor laat de aankleding en functionaliteit soms te wensen over. Tijdens onze partijen op zaterdag waren er 70.000 mensen op het complete park aanwezig wat ook bij ons voor een leuk sfeertje zorgde, mede doordat Esther en ik beide tegen Engelse tegenstanders moesten. Esther won bij de dames de finale van Jordan Wiley en ik won op zondag de finale van David Philipson. Al met al een leuke en boeiende ervaring.

04-04-2012

Amerika Update  -  @ 19:39:18
Het eerste toernooi in Amerika, Baton Rouge, ging redelijk, ondanks weinig "gevoel" in de ballen kwam ikmin de single in de kwart finale tegen Stephane Houdet. Kansloos ging ik ten onder waar Stephane een paar dagen later het toernooi op zijn naam schreef door in de finale van Ronald Vink te winnen. De dubbel, samen met Ronald, ging goed alhoewel we de finale verloren van Michael Jeremiasz en Nicolas Peifer. Het tweede toernooi in Pensacola werd een vervolg van het eerste toernooi, weinig gevoel en een lichte keelontsteking (airco kuch) zorgden voor een te vroege uitschakeling in de tweede ronde tegen Adam Kellerman, in de dubbel uitgeschakeld in de halve finale tegen Michael Jeremiasz en Gorden Reid.  Momenteel in Boca Raton, net de eerste ronde single gewonnen van de Koreaan Ho en straks nog een dubbel, samen met Ronald, ik begin de ballen te voelen en ook het kuchje wordt minder dus goede hoop ! Wordt vervolgd.

18-02-2012

Abnamro finale dubbel  -  @ 13:05:17
Mijn eerste partij in de single won ik van Nederlands Teamgenoot Tom Egberink waarna ik in de halve finale tegen de nummer 2 van de wereld Stephane Houdet moest spelen, het werd een thriller waarbij ik twee keer voorkwam in de sets maar steeds aan het korste eind trok, 6-7 5-7. Stephane speelt vandaag de finale tegen Ronald Vink die zijn halve finale van de nummer 1 Maikel Scheffers won, die finale is vandaag om 15.30 uur en kan je live zien op internet via finale single livestream. De dubbel met Ronald Vink ging wel erg goed, we wonnen van Tom Egberink en Maikel Scheffers en van Stefan Olsen en Frederic Cattaneo waardoor we zondag de finale spelen tegen Stephane Houdet en Nicolai Peifer.

12-02-2012

Australian Update  -  @ 21:39:18
Na de verloren single in Sydney was er toch een lichtpuntje, samen met dubbelpartner Ronald Vink werd de dubbel gewonnen, Daarna snel naar Melbourne voor de Australian Open. Daarin een redelijke loting, eerste ronde Nicolai Peifer uit Frankrijk maar die stond de sterren van de hemel te tennissen, nadat hij mij versloeg deed hij hetzelfde met Stephane Houdet, de nr 2 geplaatste en stond hij in de finale tegen Maikel Scheffers, huidige nr 1, een set voor. Echter speelt Maikel nu eenmaal graag driesetters en won toch nog de single titel. Wederom speelden Ronald en ik de finale, tegen Houdet en Peifer wonnen we in drie sets, dus dubbelkampioen. Helemaal Nederland werd het feestje toen ook bij de dames Esther Vergeer de single titel en samen met Sharon Walraven de dubbeltitel binnenhaalde.

20-01-2012

Sydney Open snel voorbij  -  @ 06:39:18
Op de eerste dag van de Sydney Open waren er veel verrassingen, helaas was ik er een van, in de eerste ronde verloor ik van Adam Kellerman uit Australie, ik speelde niet eens slecht maar Adam raakte alles goed en scherp op de lijnen, ik hoop dat hij een goed vervolg kan geven aan zijn vorm. Ook de andere geplaatste spelers Stefan Olssen en Nicolai Peiffer verloren hun eerste ronde wedstrijden. Na deze teleurstelling hoop ik het morgen beter te doen, samen met partner Ronald Vink in de dubbel.

13-11-2011

halve finale verloren  -  @ 15:30:25
Helaas ging de halve finale in de single masters verloren tegen Stephane Houdet uit Frankrijk, de hele wedstrijd speelde ik goed en stabiel waar Houdet slecht van start ging. Na nog geen 20 minuten had ik de eerste set gewonnen met 6-0, Houdet, bekend om zijn harde service, sloeg een aantal dubbele fouten en bleef erg kort serveren waardoor ik veel met de bal kon doen. Helaas kreeg hij halverwege de tweede set hier meer gevoel in en eind derde set serveerde hij, helaas voor mij, weer ouderwets met twee of drie ace's per game. het werd 6-0 3-6 3-6. In de finale versloeg Houdet ook de eerst geplaatste Maikel Scheffers die eerder in zijn halve finale Rnald Vink aan de kant had gezet. Door dit resultaat, en het ontbreken van de Japanner Kunieda, is Maikel Scheffers eindejaars nummer 1 en mag hij zich wereldkampioen 2011 noemen. Bij de dames won Esther Vergeer haar 14e masters op rij na in de finale Aniek van Koot te verslaan.

10-11-2011

Poule gespeeld  -  @ 18:37:35
De poulewedstrijden tijdens de singlemasters in Belgie zijn gespeeld. Mijn 1e wedstrijd speelde ik tegen Maikel Scheffers en verloor ik in 3 sets. Gisteren speelde ik mijn 2e partij tegen Satoshi Saida uit Japan, ik speelde redelijk en Satoshi wilde net iets teveel en maakte veel onnodige fouten waardoor in met 6-3 6-3 won. Ondertussen won Maikel Scheffers in 3 sets van de Fransman Peiffer waardoor de partij van vandaag tussen Peiffer en mij de beslissing gaf wie er 2e in de poule zou worden. Ik won met 3-6 7-5 6-4 dus ik speel morgen in de halve finale tegen de andere Fransoos Stephane Houdet, afgelopen week nog mijn dubbelpartner. De andere halve finale gaat tussen Maikel Scheffers en Ronald Vink, kortom 3 Nederlanders in de halve finale, niet slecht !

08-11-2011

Single masters  -  @ 11:00:11
De loting voor de single masters in Belgie is geweest, alleen de nummer 1 van de wereld, Shingo Kunieda, heeft afgezegd waardoor Maikel Scheffers en Stephane Houdet de nummers 1 in poula A en B zijn. Ik zit in poule A dus ik speel tegen Scheffers, daarnaast ook nog tegen Nicolai Peiffer en Satoshi Saida, in poule B dus de fransman Houdet, de Zweed Olssen, Nederlander Ronald Vink en Fransman Frederic Cattaneo. We spelen aan de Hagelsteinweg nummer 1 in St.Katelijne Waver, een dorpje naast Mechelen. Voor meer informatie klik deze link.

06-11-2011

Finale verloren  -  @ 18:25:08
Helaas is de finale van de dubbel masters, waarin Stephane Houdet en ik stonden, verloren gegaan. Michael Jeremiasz en Tom Egberink speelden een uitmuntende partij waarbij ze veel druk en weinig fouten maakten. Gisteren wonnen we nog in de halve finale van Maikel Scheffers en Ronald Vink, in drie sets, waarbij wij juist de druk maakten en net iets minder fouten als onze tegenstanders, wonnen we na 3 uur op de baan te staan. Nu duurde de partij net geen twee uur en werd het 6-4 6-2. Onder het toeziend oog van Prinses Margriet was het wel een spectaculaire partij met harde forehands, slimme backhands en soms een leuk volleyspel van beide zijden. Morgen gaan we alweer naar het volgende toernooi in Mechelen, de single masters die dinsdag beginnen.

04-11-2011

Poulewinnaar  -  @ 21:36:46
Na ook de 3e wedstrijd in onze poule tegen de Engelsen Mc Caroll en Reid te hebben gewonnen mogen Stephane Houdet en ik ons poulewinnaar noemen. We spelen morgen om 1400 uur in de kruis halve finale tegen Ronald Vink en Maikel Scheffers die als eerst geplaatst duo een steekje lieten vallen tegen Tom Egberink en Michael Jeremiasz, zij spelen tegen de tweede in onze poule Nicolai Peiffer en Frederic Cattaneo. Bij de dames staan Esther Vergeer en Sharon Walraven zondag in de finale tegen Anick van Koot en Jiske Griffioen. Tot morgen !

02-11-2011

1e partij gewonnen  -  @ 21:41:15
Vandaag hebben Stephane Houdet en ik onze eerste partij in het Frans Otten Stadion met 6-2 6-2 gewonnen. We speelden tegen de fransen Dalmasso en Majdi. Het is een poule dus morgen spelen we wederom, om 1400 uur, de volgende poulewedstrijd tegen wederom een Frans duo Cattaneo en Peiffer, zij wonnen ook hun eerste wedstrijd in drie sets tegen de Engelsen Mc Caroll en Reid.

01-11-2011

Dubbel masters !  -  @ 21:39:18
De loting voor de dubbel masters is geweest, Stephane Houdet en ik zijn tweede geplaatst, wat betekend dat we poulehoofd zijn in poule 2. We spelen tegen de Fransen Cattaneo Peiffer en Dalmasso Majdi, verder komen we nog de Engelsen Mc Caroll en Reid tegen. Aan de andere kant de eerst geplaatsten Nederlanders Vink Scheffers, de Zweden Vikstrom Olssen, en de gelegenheidsdubbels Egberink (nl) Jeremiasz (fra) en Legner (aut) Cazaudumec (fra). De Japanners Saida Kunieda hebben zich teruggetrokken vanwege een blessure van Kunieda die dus ook de single masters volgende week verstek laat gaan. Morgen om 1300 uur spelen we onze eerste wedstrijd in het Frans Otten Stadion, Ijsbaanpad 43 te Amsterdam.

26-10-2011

Het begint weer !  -  @ 20:00:00
Na een korte periode van rust komt het volgende toernooi er weer aan, in Amsterdam worden vanaf woensdag 2 november de Invacare dubbel masters gespeeld. In het Frans Otten Stadion, waar de afgelopen 5 jaar de single masters plaatsvond, strijden de beste 8 mannen- en vrouwendubbels om zich officieus wereldkampioen te mogen noemen. Het speelschema en de tijden zijn nog niet bekend, ik houd u op de hoogte.

De week erop spelen we om het officieuze wereldkampioenschap single in Mechelen, Belgie. Click hier voor meer info.

04-09-2011

Verrassing US Open St Louis  -  @ 20:25:18
Afgelopen week speelde ik in St Louis een US super series event, een groot toernooi welke als eerste van het komende jaar telt voor de Paralympics in Londen. Het hele toernooi speelde ik goed waar andere geplaatste spelers tegen de opkomende youngsters verloren, gisteren won ik de halve finale van Ronald Vink, tegen wie ik de finale in de laatste twee toernooien in Europa had verloren, en won met 6-4 6-4. Vandaag zou ik de finale spelen tegen mijn dubbel partner en nummer 1 van de wereld Shingo Kunieda maar Shingo hield het na 5 minuten opwarmen voor gezien en gaf op met een arm blessure wat winst betekende in de single maar helaaas opgave in de finale dubbel.

31-07-2011

Belgian Open  -  @ 17:11:19
Afgelopen week heb ik in de Belgian Open in Namen gespeeld, het toernooi ging erg goed in een bewolkt maar elke dag droog Namen. De eerste ronde tegen Christof Miechiels werd 6-0 6-0, de tweede ronde tegen Joachim Gerard speelde ik een stabiele zakelijke partij tegen de hardserverende Belg, het werd 6-4 6-3, daarna de kwart finale tegen de altijd moeilijke Martin Legner uit Oostenrijk. Deze partij ging gemakkelijker als gedacht 6-4 6-1. Nuin de halve finale tegen de youngster uit Argentinie, Gustavo Fernandez. De eerste set won hij met 6-4, de tweede ik met 7-5 en gelukkig kon ik doordrukken in de derde set met 6-1. De finale moest ik tegen trainingspartner Ronald Vink, Ronald speelde na de eerste drie games erg scherp waardoor ik steeds in de verdediging zat en juist geen druk kon maken, de druk werd dan ook te groot 4-6 5-7. Met dubbelpartner Stefan Olsson uit zweden ging het beter, de finale wonnen we met 6-2 6-1 van Satoshi Saida en Lahcen Majdi.

20-07-2011

British Open  -  @ 21:39:18
De British Open in Nottingham is van start gegaan, gisteren speelde ik in de eerste ronde tegen Alex Hewitt uit Engeland. Na de eerste regenbuien konden we uiteindelijk verlaat de baan op, ik speelde lekker en kon veel uitproberen hierdoor won ik 6-3 6-2. Na een good old match tegen Tadeusz Kruszelnicki uit Polen, de eerste set spannend maar won ik 7-5, de tweede set ook gelijk op maar ik kon uiteindelijk met een break de partij uitserveren 6-3, speelde ik de kwart finale egen Stefan Olssen uit Zweden, we speelden allebei erg goed en het ging gelijk op, tot de derde set, helaas kon ik Stefan toen niet meer bijbenen en verloor de partij 4-6 7-5 0-6. De dubbel samen met Tom Egberink wonnen we in de eerste ronde in een moeizame driesetter tegen Mike Denayer en Joachim Gerard uit Belgie, de kwart finale tegen het Engelse team mc Carol en Reid wonnen we iets eenvoudiger in twee sets maar we gingen onderuit in de halve finale tegen onze landgenoten Ronald Vink en Maikel Scheffers met 4-6 5-7. Volgende week wederom een toernooi, de Belgian Open in Namen.

03-06-2011

Finale Roland Garros  -  @ 16:49:18
Nadat Maikel Scheffers en Esther Vergeer mooie overwinningen hadden behaalt in de single 's op Roland Garros was het tijd voor de dubbel finale van Stefan Olssen en mijzelf, verrassend speelden we tegen Shingo Kunieda en Nicolaï Peifer die hun halve finale wonnen van het gerenommeerde Franse duo Stéphane Houdet en Michael Jeremiasz. We begonnen redelijk maar wisten niet echt het spel te maken, als we dat wel probeerden sloegen we de bal net uit of in het net, het leek alsof er een vloek op ons rustte, dit bleef de gehele wedstrijd zo, zij speelden op de lijn of er net voor, wij sloegen net uit. Of de duivel ermee speelde werd de wedstrijd beslist op matchpoint door een netbal, uiteraard in hun voordeel, het werd 6-2 6-3.

03-05-2011

Wereldkampioen  -  @ 14:39:18
Na de kwartfinale tegen de Polen te hebben gewonnen mochten we de halve finale tegen Korea, ik speelde tegen Ha Gel Lee en wist de partij eenvoudig met 6-0 6-2 te winnen, ook Ronald Vink won zijn partij tegen Oh San Ho (ik verzin het niet) met 6-1 6-0 dus we stonden in de finale. Ook de dames en het junioren team speelden de finale, een tegenvaller bij de Quad spelers die helaas verloren van Italie. De junioren verloren de beslissende dubbel in de finale van Spanje, de dames wonnen de finale van Duitsland dus nu was het onze beurt tegen Frankrijk. Ronald Vink won zijn single van Michael Jeremiasz, Maikel Scheffers verloor van Stephane Houdet, ik mocht de beslissende dubbel samen met Ronald Vink spelen tegen hetzelfde franse duo Houdet en Jeremiasz. Eerste set goed maar 4-6, net niet de beslissede punten kunnen pakke, tweede set wel 6-4 voor ons, het werd later en donkerder, slechte verlichting maar geen alternatief en allevier hadden we er last van maar ........... 6-2 de derde voor ons dus Wereldkampioen !!

21-04-2011

World Team Cup  -  @ 23:16:17
De Invacare World Team Cup te Pretoria, zuid Afrika, is begonnen. De eerste ronde speelden we gister tegen Duitsland en wonnen we eenvoudig met 3-0, Tom Egberink en Ronald Vink wonnen de single partijen, Maikel Scheffers en ik de dubbel. Morgen spelen we tegen Polen waarbij ik de single tegen good old Tadeus Kruszelnicki op mij neem, de andere single partij wordt Maikel Scheffers tegen Piotr Jaroszewski. Hoewel het evenement niet zonder tegenslagen gaat, er zijn tot nu toe 35 spelers incl twee nederlandse dames geveld door een virus of door het eten, gaan we proberen de cup weer binnen te halen.

09-04-2011

Florida Open  -  @ 21:39:18
In de Florida Open te Boca Raton had ik het de erste twee ronden niet moeilijk, daarna kwam ik in de kwart finale Ronald Vink tegen, we speelden allebei goed wat een spannende partij betekende, helaas voor mij kon Ronald mij net voorblijven in beide sets en het werd 7-5 7-6 voor hem, hij verloor de halve finale van Houdet en Maikel Scheffers speeld een goed toernooi door de kwart finale te winnen van Peiffer en de halve van Olssen waardoor de finale bekent is. In de dubbel met Tom Egberink gaat het nog steeds goed, de halve finale vandaag wonnen we van Maikel en Ronald in de derde set supertiebreak wat betekend dat we morgen de finale spelen tegen het Franse duo Houdet en Jeremiasz. Helaas konden we in de finale geen potten breken, de eerste set speelden we goed en bleven we bij tot 5-5, hierna gingen er twee games te snel naar het Franse duo waardoor we de eerste set verloren, in de hitte probeerden we de tweede se goed te beginnen wat lukte, 1-0 voor, waarna Houdet en Jeremiasz orde op zaken stelde en ons met 6-1 wegveegden.

31-03-2011

Pensacola Open  -  @ 22:39:18
De eerste wedstrijden in de Pensacola Open zijn gespeeld, mijn eerste partij speelde ik tegen Eric Gilbert uit Canada en won vrij gemakkelijk met 6-2 6-0. De tweede ronde tegen de Argentijnse belofte Gustavo Fernandez, een zeer snelle en handige speler, de eerste set won ik 6-3 maar kwam in de tweede set vrij snel 3-1 achter, door voornamelijk solide te spelen kon ik toch de partij naar mij toe trekken 6-4. Morgen de kwart finale tegen landgenoot Maikel Scheffers, er zijn verder nog geen verrassingen, de winnaar van ons speelt tegen de winnaar van Olssen-Saida, Vink tegen Phillipson, Houdet tegen Cattaneo. Straks nog de eerste ronde van de dubbels, ik speel samen met Tom Egberink.Ik won van Maikel Scheffers en Saida verassend van Olssen waardoor ik tegen Saida uitkwam, eerste set weinig problemen maar de tweede kwam ik 5-1 achter, doordat Saisa niet kon doordrukken won ik met 7-5 en mocht de finale spelen tegen Houdet die zijn halve finale van Ronald vink won. Helaas kon ik net niet genoeg druk maken en verloor met 7-5 6-3. Met Tom verloor ik in de halve finale van het duo Houdet en Jeremiasz.

15-02-2011

ABNAMRO Rotterdam  -  @ 21:39:18
Het ABNAMRO word wheelchair tennis tournament in Rotterdam zit er weer op, gelijk met het valide indoortoernooi mochten wij direct vanuit Sydney teruggekomen aan de slag. Mijn eerste partij speelde ik tegen de Oostenrijker Martin Legner, het bleek zijn baan te zijn. Hoge stuit, veel uitloop en gemakkelijk rijden. Bij 7-5 5-1 40-15 vergat ik het af te maken en verloor alsnog de 2e set. Gelukkig herpakte ik mijzelf en na 2 1/2 uur won ik de derde set 6-2. De dubbel samen met Stephane Houdet (FRA) ook tegen Martin die samen met de Zweed Stefan Olssen speelde. Ook nu lange rally's en ook een driesetter maar na 3 uur waren wij de winnaar. De halve finale tegen Ronald Vink, de lange partijen van de dag ervoor bleken hun tol te eisen, een peesschede ontsteking op mijn rechterhand maakte serveren moeilijk en Ronald, in topvorm, kon de ballen gemakkelijk wegslaan, bij 3-6 0-2 de dokter op de baan gevraagd en na overleg opgegeven. Ronald maakte zijn vorm waar en versloeg in de finale Stephane Houdet. De dubbels heb ik op halve kracht geserveerd en met pijnstillers en ontstekingsremmers wonnen Stephane en ik uiteindelijk de finale van Ronald Vink en Maikel Scheffers.

08-01-2011

Down Under  -  @ 03:15:18
In de Australian Open speelde ik goed, na de eerste partij te hebben gewonnen van Ben Weekes (aus) mocht ik het opnemen in de halve finale tegen Shingo Kunieda, de Japanse nummer 1 van de wereld. Helaas kon ik in zowel de eerste set als in de tweede op 4-4 mijn service niet houden en ging Shingo er met de winst vandoor. De dubbel speelde ik met Stefan Olssen uit Zweden, tegen Maikel Scheffers en wederom Shingo gingen we ten onder, Maikel en Shingo wonnen de finale van het franse duo Stephane Houdet en Nicolas Peiffer. Toen naar Sidney, de warmte tegemoet maar de eerste paar rondes overleefde ik goed, toen wederom tegen Shingo voor een plaats in de finale. De andere halve finale werd door Ronald Vink gewonnen die in een krappe twee setter in 41 graden celsius won van Maikel Scheffers. Shingo en ik moesten wachten tot de hitte minder zou worden, echter konden we pas de volgende dag spelen aangezien het om 8 uur s'avonds nog altijd 39,2 graden was. Helaas ging ik wederom ten onder tegen de Japanner, ik stond redelijk tot goed te spelen maar hij was erg goed, ik had geen kans 6-0 6-1 ondanks dat ik veel probeerde, het werkte niet. In de dubbel sta ik met Ronald Vink in de finale die nog gespeeld moet worden, net als de single finale, er wordt regen voorspeld dus of het door gaat ..........

30-11-2010

Helaas !  -  @ 09:31:28
De finale van de dubbelmasters tegen Ronald Vink en Maikel Scheffers was er een om op terug te kijken. Erg spannend en met goed tennis mocht het publiek genieten van alle facetten van het rolstoeltennis. Helaas voor Stephane en mij ging de eerste set in de tie-break verloren. Tot op dat moment ging het gewoon gelijk op en ook het begin van de tweede set waren we aan elkaar gewaagd, helaas verloor ik een servicegame waardoor we 5-4 achterkwamen en mocht Ronald het uitserveren, achteraf hoorde ik van hem dat hij met een bonzend hart het eerste matchpoint in ging en dat punt konden we nog pareren maar uiteindelijk wonne Ronald en Maikel 7-6 6-4. Nu eerst een break en dan in januari weer op naar Australie.

28-11-2010

Finale dubbel masters  -  @ 13:30:33
Na de 2e pouleronde met 6-3 6-3 te hebben gewonnen van het Franse duo Cattaneo Peiffer konden we de laatste poulewedstrijd tegen de Engelsen Philipson en Mc Carol vrijuit spelen daar we al in de halve finale stonden. De uitlag 6-2 6-1. De halve finale tegen het gerenomeerde duo Legner (Aut) en Saida (Jap) ging erg goed, mijn partner Houdet liet in het begin wat kansjes liggen maar eenmaal op stoom liepen we gemakkelijk door naar een plaats in de finale. In de andere halve finale hadden Ronald Vink en Maikel Scheffers het wat moeilijker tegen de Japanners Kunieda en Fujimoto, tot eind 3e set bleef het spannend maar Ronald en Maikel trokken aan het langste eind wat betekend dat er weer 3 Nederlanders in de dubbel masters finale staan.

25-11-2010

Dubbelmasters ronde 1  -  @ 12:08:48
In de dubbelmasters in Brescia Italie speel ik met dubbelpartner Stephane Houdet (FRA). De eerste ronde in de poule speelden we tegen Shingo Kunieda en Yoshi Fujimoto uit Japan, we speelden solide en wisten de belangrijke puntjes op de goede momenten te pakken waardoor we 6-3 6-3 wonnen. De volgende partij wordt gespeeld tegen de Fransen Cattaneo en Peiffer die op hun beurt al wonnen van het Engelse duo Mc Carol en Philipson, dus de winnaar gaat in ieder geval door naar de halve finale.

21-11-2010

masters the end  -  @ 21:09:02
Na de verloren eerste ronde speelde ik tegen Shingo Kunieda uit Japan, hij heeft de laaste 2 jaar geen partij verloren en ook ik kon dat proces niet doorbreken (1-6 2-6). Nicolas Peiffer wist in 3 sets van Olsen te winnen dus dat maakte de poule weer op en voor mij, in 2 sets winnen van Peiffer en Olsen zou verliezen in 2 sets van Kunieda, ik was door. Het liep anders, ik won in 2 sets van Peiffer in een erg goede partij 6-3 6-1, alleen won Olsen een set van Kunieda en na een berekening bleek ik 1,2% tekort te komen om in de halve finale te verschijnen. Olsen was door en speelde in de halve finale tegen Scheffers, Kunieda tegen Houdet. Finale werd Olsen tegen Houdet, die verassend van Kunieda won in 2 sets. Uiteindelijk werd Olsen de grote winnaar, voor mij restte de play off voor de nummers 5 en 6 die ik tegen Ronald Vink moest spelen, ik won 7-6 6-3 en werd dus 5e. Bij de dams ging niemand anders dan Esther Vergeer met de trofee er vandoor. In de finale versloeg zij de Australische Daniela di Toro met 6-2 6-1.

17-11-2010

1e ronde masters  -  @ 21:53:08
Helaas heb ik in de eerste poulewedstrijd van de NEC tennismasters in het Frans Otten Stadion te Amsterdam van de Zweed Stefan Olsen met 3-6 6-3 4-6 verloren. De wedstrijd ging redelijk gelijk op en zoals je van Olsen verwacht had hij wederom de nodige ups en downs, oftewel geweldige punten afgewisseld met stomme fouten. Helaas voor mij sloeg hij bij 4-4 in de derde set een aantal return winners en in zijn eigen daarop volgende servicegame aces die hij in de hele wedstrijd nog niet veel had geslagen. In de andere poulewedstrijd won de nummer 1 geplaatste Japanner Kunieda, mijn tegenstander van morgen, van de Fransman Peiffer 6-3 6-0. In poule 2 won Maikel Scheffers van Ronald Vink en de Fransoos Houdet van de Japanner Saida.

16-11-2010

Loting Masters 2010  -  @ 21:39:18
De Loting van de NEC Single's Masters is gehouden. Het was de eer aan voormalig proftennisser John van Lottum de ballen met namen uit de grote schaal te vissen, zoals hij zelf aangaf heeft hij twee keer eerder de loting van een eigen toernooi gedaan en lootte hij twee keer voor zichzelf de nummer een geplaatst. Ook voor mij viel de loting niet echt gunstig uit. Samen met Shingo Kunieda, Nicolas Peiffer en Stefan Olsen in de poule is niet echt fijn, mijn eerste partij morgen tegen Olsen, winnaar van twee jaar geleden en vorig jaar mijn tegenstander in de halve finale. We gaan het beleven !

16-09-2010

Us Open NY slecht afgelopen  -  @ 14:09:18
De US Open op Flushing Meadows te Ney York is op de loting na slecht afgelopen. In de single loting kwam ik in de eerste ronde tegen Nicolas Peifer uit Frankrijk terecht, in de dubbel zouden Shingo en ik tegen Nicolas Peifer en de wild card speler John Rydberg spelen. Op zich niet slecht, Nicolas is nummer 7 op de ranking maar hij had een werelddag en ik had de eerste set geen kans tegen hem, 0-6, de tweede set ging gelijk op maar ik kon hem net niet pakken 4-6, kortom je ligt er gelijk uit. Dan maar alles op de dubbel, helaas liep mijn partner Shingo Kunieda in de halve finale van de single een spierblessure op en zijn we helemaal de baan niet opgegaan, een deceptie en vroege vakantie.

06-09-2010

Goede US Open St Louis  -  @ 22:10:18
De US Open te St Louis ging goed, na in de eerste ronde een bye te hebben gehad speelde ik de tweede ronde tegen de Canadees Yann Mathieu waarvan ik met 6-1 6-1 won. De kwart finale mocht ik tegen Frederic Cattaneo (FRA) die in zijn tweede ronde de als tweede geplaatste Maikel Scheffers verraste. De partij ging goed, ik speelde een stabiele partij en won 7-5 6-2 waardoor ik de halve finale had bereikt. In deze halve finale speelde ik wederom tegen een verassing, Satoshi Saida (JAP) die zijn kwart finale van Stephane Houdet (FRA) had gewonnen. Ook nu speelde ik lekker maar het werd nog spannend en het werd 7-5 7-5 voor mij. De finale speelde ik tegen mijn dubbelpartner en nummer 1 van de wereld Shingo Kunieda (JAP), alhoewel ik goed speelde en een aantal games 40-0 of 40-15 voor stond was ik kansloos, 0-6 1-6. In de dubbel ging het ook goed, samen met Shingo bereikten we de finale tegen Ronald Vink en Maikel Scheffers, we wonnen 6-4 6-3. Al met al een goede voorbereiding op de US Open in New York deze week !

08-08-2010

Belgium Open  -  @ 10:53:48
Afgelopen week heb ik de Belgie Open in Namen gespeeld. Na de bye in de eerste ronde speelde ik de tweede ronde tegen de Brit Mark Mc Carrol, na een voorzichtige eerste set werd het uiteindelijk 6-4 6-1. Daarna de kwart finale tegen de volgende Brit Gordon Reid, in deze partij speelde ik stabiel en maakte Reid veel fouten, wellicht door mijn spel, 6-3 6-2. Nu de halve finale tegen de fransman Frederic Cattaneo die in de kwart finale van Tom Egberink won, Na een goede eerste set 6-1 zakte ik in de tweede weg, veel mislukte en Cattaneo kwam 5-1 40-0 voor en had dus 3 setpoints, deze speelde ik weg en won uiteindelijk in de tie-break 7-2. Nu de finale tegen Maikel Scheffers, die de laatste 2 grote toernooien (Swiss en British Open) op zijn naam schreef. Ik speelde erg goed, nam goede beslissingen en op de juiste momenten net iets meer risico wat ook nog positief uitviel en ik won, 7-5 6-2. De herendubbel speelde Maikel en ik samen, na winst in de halve finale speelden we tegen de Britten Mc Carrol en Reid, zelfde verhaal, stabiele goede eerste set en tweede iets wegzakken, daarna terugvechten en winnen. De finale tegen Oostenrijker Martin Legner en Fransman Cattaneo, nu wel een gehele partij goed, geconcentreerd maar ook onze tegenstanders deden hun best zodat de tweede set gelijk opging en in de tie-break beslist moest worden, hierin kregen zij geen punt van ons, 6-4 7-6 (7-0).

23-07-2010

1e finale bereikt  -  @ 16:12:34
In de Nottingham British Open is de eerste finale bereikt, samen met Tom Egberink speelden we, na winst in de kwart finale tegen Gordon Reid en Mark Mc Carol (GBR), de halve finale tegen landgenoten Ronald Vink en Maikel Scheffers. De eerste set speelden we beide erg goed en wonnen we 6-3, de tweede set werd onze dominantie minder en konden Ronald en Maikel meer druk maken, 3-6. De derde set ging van begin af aan weer goed en op 5-2 voorsprng kregen we ons eerste matchpoint die Maikel goed wegvolleerde, twee games later bij 5-4 konden we gelukkig wel een matchpoint (het derde) verzilveren. De finale spelen we zaterdag tegen Stephane Houdet (FRA) en Satoshi Saida (JAP). De halve finale single zal ik daarvoor tegen Maikel Scheffers spelen, de andere single halve finale zal tussen Ronald Vink en Nicolai Peiffer gaan. Bij de dames wonnen Jiske Griffioen en Esther Vergeer hun halve finale's en mogen het dus tegen elkaar in de finale opnemen.

21-07-2010

British Open  -  @ 22:10:00
De eerste ronde van de Brits Open in Nottingham heb ik gewonnen van de Nederlandse junior Jeroen Staman, op het centre court werd het 6-0 6-1 voor mij. Jeroen begon erg nerveus en maakte veel fouten, de tweede set ging het beter maar hij bleef erg defensief spelen waardoor ik veel naar voren kon om hem minder tijd te gunnen, dat werkte. Vandaag de tweede ronde tegen een andere junior, Rody de Bie, deze partij won ik 6-0 6-2. Rody sloeg in de 2e set een aantal backhand return winners en zorgde nog voor 2-2, daarna kon ik het afmaken. De dubbel samen met Tom Egberink ging ook goed, tegen Alex Jewitt en Kevin Plowman werd het 6-0 6-3. Morgen de kwart finales, ik mag tegen David Phillipson, Ronald Vink speelt tegen Gordon Reid, Maikel Scheffers tegen Satoshi Saida en Stephane Houdet tegen Nicolai Peiffer.

07-07-2010

Wimbledon  -  @ 12:39:18
Afgelopen weekend speelden we, Stefan Olsson (SWE) en ik, het dubbel kampioenschap op het heilige gras van Wimbledon in Londen. We speelden de halve finale tegen mijn teamgenoten Maikel Scheffers en Ronald Vink. Na een nerveus begin kwamen we 4-0 achter maar wisten uiteindelijk toch de eerste set in een tie-break naar ons toe te trekken. Nu kwamen we gelijkmatig meer in ons spel waarna we de tweede set 6-2 wonnen, de finale was bereikt. We speelden hierin tegen het eerst geplaatste duo Shingo Kunieda (JAP) en Stephane Houdet (FRA). Nu begonnen we beter en de gehele partij ging gelijk op, echter wisten Stefan en ik bij 5-4 in de eerste set de servicegame van Kunieda te breken en de set te pakken. De tweede set ging wederom gelijk op en werd beslist in de tie-break, bij het eerste matchpoint pakten we ook de tweede set en mochten ons laten kronen tot Wimbledon Champion 2010 !

11-05-2010

World Team Cup Turkije afgelopen  -  @ 17:45:18
De Invacare World Team Cup is van start gegaan, in het mooie Antalya te Turkije op een schitterende lokatie. Op club Ali bey Ali bey in Manavgat hebben ze 62 gravelbanen, verschillende restaurants, zwembaden en theaters voor in totaal 2000 gasten. De 30 verschillende huisjes (met 30 appartementen per huisje) staan max 50 meter van de zee. Het herenteam speelt vandaag tegen Polen nadat we eergisteren tegen Thailand wonnen met 3-0. De quads doen het erg goed, zij hebben reeds van Canada en Zweden gewonnen en hun laatste poulewedstrijd om door te gaan naar de halve finale is nog een formaliteit. De dames en junioren zijn ook nog ongeslagen dus al met al positief. Ook Ton Rietveld, onze manager, maakt weer elke dag een verslag welke te zien is op deze webpagina. Na de eerste ronde tegen Thailand gewonnen te hebben speelden we tegen Polen, zij hadden geen enkele kans, Ronald Vink won 6-0 6-0, Maikel Scheffers won 6-0 6-0 en de dubbel speelde Maikel en ik, 6-0 6-0. Gisteren speelden we tegen Engeland, Ronald Vink had het moeilijk in de eerste set tegen Gordon Reid en verloor deze, hij herpakte zich goed in de tweede set door bij 4-3 de service te breken en de set te pakken, de derde set was toen eenvoudig, 6-1. Ik speelde de single tegen David Phillipson, er lukte veel bij mij, weinig bij David en het werd snel 6-1 6-0. Dus we staan morgen in de finale, tegen Zweden die de beslissende dubbel van Frankrijk won. De dames mogen na de gewonnen halve finale tegen Thailand de finale vandaag spelen tegen de Japanners die verrassend hun halve finale van Engeland wonnen. De quads hebben vandaag de opdracht wederom van Zweden te winnen, zij verloren de kruis halve finale van Israel dus spelen zij om de nummer 3 plaats in het toernooi. De Zweden verloren hun halve finale van Amerika. Op het moment van schrijven staat Bas van Erp 5-4 in de tweede set achter na ook de eerste set verloren te hebben, Dorrie Timmermans zal de eventuele achterstand goed moeten maken waarna een beslisssende dubbel uitsluitsel moet brengen Helaas zijn de quads 4e geworden, Dorrie trok de stand tegen Zweden nog gelijk maar in de dubbel kwam Bas, mede door een blessure, te kort en moest Dorrie te veel doen tegen de 2 heren van Zweden. De Junioren zijn inmiddels, mede door opgave in de beslissende dubbel, kampioen geworden door de finale tegen Spanje met 2-1 te winnen. De dames werden kampioen nadat Jiske Griffioen en Anniek van Koot hun single partijen van Japan wonnen. Wij moetsen de finale spelen tegen de Zweden waarbij Ik de single speelde tegen Peter Wikstrom, de 1e set ging verloren maar door stabiel te blijven spelen kon ik de 2e set winnen waarna de 3e set een formaliteit bleek 4-6 7-5 6-2. Maikel Scheffers speelde tegen Stefan Olssen en in deze partij ging het precies andersom, Maikel won de 1e set maar verloor de 2e en 3e set dus kwam het aan op de beslissende dubbel,waarin Ronald Vink met Maikel optraden. De zweden wisten de 1e set via een tie-break naar zich toe te trekken waarna zij de tweede set nog gemakkelijker en zekerder konden uitspelen 6-2, kortom een 2e plaats in de World Team Cup te Antalya, Turkije.

22-04-2010

Update USA tour  -  @ 19:09:18
De toernooien in Amerika zijn voortvarend verlopen, in Boca Raton, Florida, speelde ik lekker en verliep alles goed tot de halve finale die ik tegen Ronald Vink speelde. Ook Ronald speelde goed wat hij bewees door in zijn kwart finale Maikel Scheffers te verslaan. Helaas maakte ik veel fouten, waarschijnlijk door Ronald afgedwongen, en verloor kansloos. Ronald ging door met zijn goede spel en won het toernooi door in de finale Stefan Olssen uit Zweden te verslaan. In de dubbel bereikten Stephane Houdet en ik wel de finale, deze werd echter door zware regenval niet gespeeld wat betekende dat we de punten moesten verdelen. Pensacola ging nog beter als Boca, ook nu kwam ik in de halve finale, echter tegen mijn dubbelpartner Stephane Houdet, door zeer geconcentreerd en stabiel te spelen won ik de eerste set met 6-4, de tweede ging naar de tie-break en werd uiteindelijk 8-6 voor mij, dus de finale behaald, wederom tegen Ronald Vink, die bewees momenteel in vorm te zijn. Echter nu gingen mijn ballen een stuk beter als afgelopen week tegen hem en de eerste set was spannend 7-5 waarna Ronald in de tweede set wat terugviel en ik wederom een stabiele partij speelde 6-3. Ook de dubbel finale ging nu door, samen met Stephane Houdet tegen Martin Legner en Satoshi Saida die knap voor de tweede achtereenvolgende keer van Ronald Vink en Maikel Scheffers hadden gewonnen. Lange rally's volgden maar de uitslag was 6-2 6-2 voor ons, een goede constante wedstrijd, kortom 2 keer winst !

14-02-2010

Gemengde gevoelens ABNAMRO  -  @ 12:29:23
In het ABNAMRO toernooi te Rotterdam gebeurde er iets wat je liever niet overkomt. Als titelverdediger van dit toernooi, het eerste en enige toernooi tot nu toe geïntegreerd bij de ATP, verloor ik in de eerste ronde van de Zweed Stefan Olsson. Ik had in het laatste jaar al 3 keer van hem verloren maar door winst twee weken geleden ging ik toch met goede moed de baan op. Stefan bleek een werelddag te hebben, elke bal die hij aanraakte ging scherp binnen de lijnen waardoor ik eigenlijk geen kans had. Helaas voor Stefan kon hij deze lijn in zijn volgende ronde tegen Stephane Houdet (FRA) niet doorzetten. Ronald Vink speelde wederom een goed toernooi en won in halve finale single van Maikel Scheffers, echter was Stephane Houdet in een goede finale ook te sterk voor hem. Samen met Houdet speelde ik de dubbel, we wonnen van de duo’s Cattaneo-Peiffer (FRA) en van Olssen-Legner (ZWE-AUT) en speelden de finale tegen Vink-Scheffers. Het werd een spannende langdurige finale waarbij we de eerste set 6-3 verloren, de tweede set 6-2 wonnen en 4-1 40-0 voorkwamen, echter Vink-Scheffers knokten terug en het werd 5-5 0-40 waarna wij de game toch pakten en daarmee de beslissende break, het werd 7-5 na 2 ½ uur knokken.

10-02-2010

Sydney Open  -  @ 21:39:18
Het toernooi na de Australian Open, de Sydney Open is erg voorspoedig gegaan. Ik speelde erg lekker ontspannen en na een bye speelde ik de tweede ronde in de single tegen David Phillipson (GBR), na winst tegen Yoshio Fujimoto (JAP), die ik beide won. Nu de halve finale tegen de nr 1 geplaatste Maikel Scheffers, landgenoot en dubbelpartner voor het toernooi. Ik speelde stabiel en het werd meer een mentaal potje, het werd 6-4 6-2 waarna ik in de finale tegen een andere landgenoot speelde Ronald Vink, hij had de halve finale knap van de Japanner Saida gewonnen. Ook hier een mentaal sterke wedstrijd van mij want ik verloor de eerste set 7-5 na 5-1 voor te hebben gestaan, echter won ik de tweede en de derde set 6-2. Ook in de dubbel ging het goed, met Maikel Scheffers bereikte ik de finale die helaas door opgave van Martin Legner (AUT) niet doorging.

29-01-2010

Aus Open  -  @ 02:11:18
De halve finale in de single tegen Shingo Kunieda (jap) ging helaas verloren, na een eerste set waarin we allebei 3x onze service inleverden wonnen we allebei onze opslag en werd het 4-4 waarna Shingo aan het langste eind in de eerste set trok 6-4. De tweede ging bijna hetzelfde en ook hierin won Shingo de laatste paar games 6-3. De halve finale dubbel hadden Maikel en ik de dag ervoor gewonnen in 3 sets van Stefan Olssen (swe)en Ben Weekes (aus). De finale op showcourt 2 tegen Shingo Kunieda en Stephane Houdet (fra) werd een goede lange spannende partij echter konden Maikel en ik net niet doordrukken aan het einde van elke game, vele gamepoints verspeelden we waarna Shingo en Stephane deze net pakten, de score werd uiteindelijk na 1 uur en 38 minuten 6-2 6-2. Vandaag spelen Stephane Houdet en Shingo Kunieda de finale in de single's tegen elkaar, bij de dames staat Korie Homan (ned) in de finale tegenover Florence Gravellier (fra).

27-01-2010

Australian Open 2010  -  @ 09:26:18
De eerste ronde's in de Australian Open zijn gespeeld, de loting was niet echt gunstig, eerste ronde tegen de nummer 4 van de wereld Stefan Olssen (SWE) en als ik die won tegen Shingo Kunieda uit Japan, de nummer 1. Tegen Olssen speelde ik vanmiddag in veel wind wat, gezien zijn hoge opgooi voor de service, in mijn voordeel uitviel. Olssen sloeg veel dubbel fouten zo ook op set point voor mij en op match point. Het werd 7-5 6-2. Shingo Kunieda had intussen zijn landgenoot Saida gedeclasseerd met 6-0 6-3. Aan de andere kant van het schema won Martin Legner (AUT) van de Australier Weekes en won de tweede geplaatste fransman Stephane Houdet van Maikel Scheffers. Morgen dus de halve finale tegen Kunieda en daarna de dubbel samen met landgenoot Maikel Scheffers.

12-09-2009

US Open New York  -  @ 21:39:18
De US Open op Flushing Meadows in New York ondervindt veel hinder van de regen, gisteren al hebben we de gehele dag in de players lounge gewacht, om 19.00 uur werden onze wedstrijden definitief afgelast. Eerder al speelde ik tegen de Fransoos Nicolai Peiffer, na een snelle voorsprong gaf ik deze ook snel weer weg en de eerste set werd in mijn voordeel beslist in de tie-break, daarna kon ik het wel makkelijker afmaken, 6-1. De halve finale tegen landgenoot Maikel Scheffers hebben we vandaag gespeeld, Maikel speelde goed en solide, ik kon mijn normaal zo solide spel niet maken en verloor 6-4 7-5. De andere halve finale heeft Shingo Kunieda (JAP) gewonnen met 6-1 6-1 van de Zweed Stefan Olssen.Toen begon het wederom te regenen, de valide herenfinale is reeds verzet naar de maandag. Wij zitten wederom te wachten aangezien er nog een paar dubbels (halve finale's) gespeeld moeten worden. Het wordt een lange avond.

06-09-2009

Winst  -  @ 16:30:23
De finale van de dubbel hebben Shingo Kunieda en ik gewonnen, in een partij van 2 uur en 35 minuten waren we maar net de meerdere van Maikel Scheffers en Ronald Vink. De tijdsduur van de partij geeft al aan dat er lange rally's waren en dat de games hard bevochten moesten worden. De eerste set ging naar ons in een tie-break, ook deze duurde aardig lang want het werd 9-7. De tweede set ging met 6-2 naar Ronald en Maikel maar toen wonnen Shingo en ik de eerste twee games van de derde, deze voorsprong hielden we en toen mijn servicegame op 4-2 na ongeveer 20 minuten, 1 gamepoint voor Maikel en Ronald en ongeveer tien gamepoints voor ons toch gewonnen werd was de voorsprong comfortabel genoeg om uiteindelijk met 6-3 de derde set te pakken.

05-09-2009

Finale dubbel  -  @ 19:35:18
De finale in de dubbel samen met Shingo Kunieda is bereikt. We speelden een erg goede halve finale tegen Martin Legner (AUT) en Stephane Houdet (FRA). Eigenlijk ging de gehele partij gelijk op met diverse servicebreaks in de eerste set, alleen pakte wij op een beslissend ogenblik een paar lekkere rally's mee en wonnen met 1 break verschil de set 6-3. De tweede set ging nadat wij 2-0 voorkwamen ook weer gelijk op maar wij behielden de break en wonnen ook deze set 6-3. Vandaag spelen we, als het weer het toelaat want momenteel regent het, onze finale tegen Maikel Scheffers en Ronald Vink, dus 3 nederlanders op het court in de finale, not bad !

04-09-2009

Helaas de single verloren  -  @ 17:57:34
De single in hier in St Loius moest ik tegen Shingo Kunieda spelen, helaas gaf hij mij weinig kans, hoewel ik in de tweede iets beter in het spel kwam en hij meer unforced errors maakte werd het in een uur tijd 6-0 6-2. De dubbel speelde ik samen met hem, wat veel beter gaat ! We wonnen de kwart vrij gemakkelijk 6-0 6-3 en mogen straks in de halve finale tegen Stephane Houdet (FRA) en Martin Legner (AUT). In de andere halve finale staan de Nederlanders Maikel Scheffers en Ronald Vink tegen het duo Nicolai Peiffer (FRA) en Stefan Ollsen (SWE).

03-09-2009

US Open St Louis  -  @ 16:31:18
In St Louis, Missouri gaat het tot nu toe goed, helaas voor mij moest de loting dor fouten 2 keer overgedaan worden wat uiteindelijk resulteerde in een kwartfinale partij tegen de nummer 1 Shingo Kunieda. De eerste ronde had ik een bye en de tweede ronde speelde ik tegen Cory Blatchford uit Canada, te gemakkelijk werd het 6-0 6-0. Dus vandaag mag ik optreden tegen mijn eigen dubbelpartner, de Japanner Kunieda.

20-08-2009

Update toernooien  -  @ 16:26:18
Hierbij een kleine update van de laatste week, In Utrecht bij de Mercedes Open speelde ik goed, of het kwam door de baan, mijn tegenstanders of andere omstandigheden weet ik niet maar de bal raakte ik in ieder geval weer lekker. Tot de halve finale liep het lekker met 6-0 6-0 overwinningen maar toen moest ik tegen Maikel Scheffers, en die wil elke keer weer van mij winnen. Het werd een goede partij, gelijkopgaand tot het eind, dit einde werd een derde set tie-break die ik met 7-5 naar mij toe trok. Dus een finale bereikt en hierin weer een goede driesetter, tegen Stefan Olssen (SWE). Helaas voor mij kwam ik in de derde set net te kort en verloor. De dubbel ging ook lekker, met Satoshi Saida (JAP) won ik de finale in drie sets van Ronald Vink en Maikel Scheffers, wederom en goede lange partij tennis dus na dit weekeinde had ik enige dagen nodig om te herstellen. Momenteel zit ik in Schoten, nabij Antwerpen voor de Flanders Open, een ITF3 toernooi met helaas weinig inschrijvingen, mijn eerste partij heb ik net gewonnen en er zullen er nog een paar volgen alvorens wellicht wederom een titel toe te voegen aan de lijst van overwinningen.

03-08-2009

Invacare World Team Cup  -  @ 23:07:18
Afgelopen week hebben we met het Nederlandse team de Invacare World Team Cup in Nottingham gespeeld. Het complete team (dames,heren,junioren en quads) hebben gezamenlijk wederom een goede prestatie neergezet. De quads werden vierde, de junioren en dames kampioen. Wij (Ronald Vink, Maikel Scheffers en ik) speelden in de eerste ronde tegen Spanje, Ronald en ik wonnen de single’s op vrij eenvoudige wijze en we gingen dus door naar de tweede ronde, tegen Great Britain. Door het slechte weer in Engeland speelden we indoor, Maikel speelde tegen Mark mc’Clain en won met goed spel in twee sets, ik mocht het opnemen tegen Gordon Reid, een linkshandige speler die goed serveerde waar ik toch veel moeite mee had, eerste set gewonnen en de tweede stond ik constant achter tot 4-3 waarna Gordon zenuwachtige fouten maakte en ik ook deze set 6-4 won. Nu de halve finale tegen Japan, Maikel won in een partij van 3 uur en 12 minuten van Saida, Ik had helaas geen schijn van kans tegen Kunieda. Toen de dubbel van Maikel en Ronald, na 2-0 achter kwamen zij op gang en stelden de finale veilig 6-3 6-3. In de finale tegen Frankrijk die de Zweden snel met 2-0 naar huis hadden gestuurd, Maikel speelde tegen Peiffer, eindelijk op de laatste zondag mooi weer maar Peiffer had het echt op zijn heupen en won in 2 sets van Maikel waarna ik het moest goedmaken tegen Houdet, eerste set winst 6-3 maar tweede set, ondanks veel gamepoints met 6-0 naar Houdet, de derde set ging gelijk op waarbij we allebei met goed serveren onze games pakten. Helaas moest ik bij 5-4 tegen de wind in serveren wat Houdet de gelegenheid gaf de ballen aan te pakken en ook de winst voor Frankrijk. Lees ook de verslagen van onze manager Ton Rietveld op www.knltb.nl

24-07-2009

Brits Open  -  @ 16:19:18
De Brits Open zit er al weer op, zowel in de single als de dubbel met Martin Legner (AUT) ben ik uitgeschakeld. De single begon goed tegen de Colombiaan Oguendo, een voormalig ATP speler die zijn zinnen heeft gezet op rolstoeltennis na een ongeluk. Hij speelde goed en ik had dat niet verwacht dus moest nog wel even aan het werk om te winnen 6-3 6-3, daarna de tweede ronde tegen de altijd lastige Saida (JAP). Gelukkig won ik de eerste set in de tie-break en daardoor raakte Saida van de leg en won ik de tweede set gemakkelijk 6-0. In dezelfde ronde sneuvelden de andere Nederlanders Vink en Scheffers tegen resp. Houdet (FRA) en Gerard (BEL). De kwartfinale tegen Olssen (ZWE) werd een moeilijke opdracht, ik begon goed, hij slecht dus 3-0 voor, daarna hij erg goed en ik verloor de eerste set met 6-4, de tweede set ging gelijk op maar ik kon een voorsprong niet in winst omzetten en de tie-break moest uitkomst bieden, hij twee matchpoints, ik een setpoint maar toch ging de set en partij naar Olssen. De dubbel werd een thriller, Martin en ik speelden tegen Cattaneo en Peiffer (FRA) en moesten helaas na drie breaks door de regen een dag later afspelen bij de stand 5-5 in de derde set. Martin en ik blijken dan toch echte diesels te zijn en verloren de laatste twee games razendsnel na hervatting van de partij. Esther Vergeer heeft inmiddels de single op haar naam geschreven door de finale wederom van Korie Homan te winnen met 6-2 7-6. De finale bij de heren gaat tussen Stephane Houdet en Shingo Kunieda (JAP).

18-07-2009

Belgium Open 2  -  @ 21:39:18
De halve finale in de Belgium Open speelde ik tegen Martin Legner (AUT) in een halve storm, helaas speelde dat erg in mijn nadeel doordat ik niet goed bewoog. De eerste set ging naar Martin, ik maakte veel fouten en Matin deed wat hij moest doen, de bal in het veld slaan. De tweede set bewoog ik beter en kwam een klein beetje in mijn spel, deze won ik maar de derde kon ik dit niet volhouden en verloor met 6-3. De finale van de dubbel speelde Maikel Scheffers en ik tegen Stefan Olssen (SWE) en Tom Egberink, we wonnen uiteindelijk door solide te spelen vrij gemakkelijk met 6-1 6-3.

16-07-2009

Belgium Open  -  @ 12:10:16
Op het ogenblik speel ik in de Belgium Open te Namen. Een ITF 1 toernooi met redelijke bezetting, in de eerste ronde had ik een bye, de tweede ronde tegen de Belg Joeri van Assche was te gemakkelijk, 6-1 6-0. Ook de kwart finale ging relatief gemakkelijk tegen Ben Weekes uit Australie die het vorige week Ronald vink nog erg moeilijk maakte. Ik speelde vanaf het begin goed en Ben miste de opgelegde kansen waardoor het toch een eenzijdige partij werd, 6-1 6-0. Morgen de halve finale tegen Martin Legner die van Mike Denayer won, andere halve finale speelt zich af tussen Maikel Scheffers en Joachim Gerard (BEL) die knap van Stefan Olssen (ZWE)won. Vanmiddag speel ik de eerste ronde in de dubbel met Maikel Scheffers en vanavond een demonstratie partij voor de sponsoren met Christof Vliegen, Steve Darcy en Joachim Gerard.

07-07-2009

Wimbledon  -  @ 21:39:18
Op het heilige gras van Wimbledon speelden we afgelopen weekend ons dubbel toernooi. Met de japanner Shingo Kunieda speelde ik eerst tegen Ronald Vink en Maikel Scheffers. Hoe het kwam weet ik niet maar ik speelde niet goed, de eerste set ging verloren en door het goede spel van mijn partner wisten we aan een derde set te komen waarin ik gelukkig iets beter speelde en Ronald en Maikel hun goede spel van de eerste sets niet vol konden houden. De derde set liepen Shingo en ik snel uit en wonnen deze met 6-1. In de finale speelde we op zondag tegen het Franse duo Houdet en Jeremiasz die in hun eerste wedstrijd de Zweden Olssen en Wikstrom achter zich hielden. De eerste set wonnen we gemakkelijk met 6-1 waarna het Franse duo zich terugvocht en de tweede set met 6-4 won, de derde set ging gelijk op maar helaas konden we niet onze stempel op de wedstrijd zetten en verloren in de tie-break met 7-5. Bij de dames ging de trofee naar Esther Vergeer en Korie Homan die van het gelegeheidsduo Daniela di Toro uit Australie en Lucy Shuker uit Engeland wonnen met 6-1 6-3.

21-06-2009

2x winst  -  @ 20:39:18
De finale's in de Tjech Open te Prostejov gingen voortvarend, in de dubbel met Martin Legner (AUT) speelden we op het centre court tegen Ronald Vink en David Phillipson (GBR). Vanaf het beging hadden we de tegenstanders onder druk waardoor er een paar fouten werden afgedwongen, maar toen zij zelfs bij weinig of geen druk veel unforced errors bleven maken werd snel duidelijk dat we te weinig tegenstand kregen, het werd 6-2 6-0 binnen het uur. De finale van de single tegen Ronald ging net zo, de eerste games werden er van beide zijden nog veel fouten en winners gemaakt, in mijn tweede service game werd het 9 keer duece maar ik wist de game toch te pakken. Hierna werd mijn spel stabieler en bij Ronald juist instabieler waardoor ik te gemakkelijk aan de winst kwam 6-1 6-0.

20-06-2009

2 Finale's  -  @ 23:39:18
De Tjech Open gaat erg voortvarend. Vandaag speelde ik de halve finale tegen de Tjech Brychta en won in 35 minuten met 6-0 6-0. Altijd lekker als alles wat je probeert of doet automatisch goed gaat. Ik sloot af met twee ace’s. In de andere halve finale vochten Martin Legner uit Oostenrijk en Ronald Vink om een plaats in de finale. Ronald begon goed en kwam 3-0 voor maar Martin wist er een tie-break uit te slepen, gelukkig won Ronald die en ook de tweede set werd daardoor eenvoudig 6-2. Morgen wordt er hier in Tjechie dus een Nederlandse finale gespeeld. De halve finale van de dubbel wonnen Martin en ik van Brychta en de Hongaar Farkas 6-3 6-1.

19-06-2009

Tjech Open  -  @ 15:54:18
Op de Tjechie Open gaat het voorspoedig, als eerste geplaatste speller had ik in de eerste ronde een bye, de tweede ronde won ik van de Duitser Guido Nesphetal en de kwartfinale won ik vandaag van de Hongaar Laszlo Farkas. Voordeel van geplaatste speler is dat je op het centre court speelt welke een schuifdak heeft. Daardoor had ik vandaag geen vertraging door het weer, het regende pijpestelen hier. Gelukkig zijn de voorspellingen voor het weekend beter als ik in de halve finale mag aantreden tegen de Tjech Miloslav Brychta. De andere halve finale zal een gevecht worden tussen de Oostenrijker Martin Legner (mijn dubbelpartner) en Ronald Vink.

25-05-2009

Competitie uitgespeeld  -  @ 21:02:18
De laatste zondag in de competitie mochten we thuis spelen tegen De Slenk 1 uit Wolfheze. Esther speelde de eerste partij tegen Hanneke en dit duurde en duurde, uiteindelijk kwam Hanneke 4-1 voor in de 3e set maar wist Esther toch de winst naar zich toe te trekken. Gelijktijdig speelde Steven op de baan ernaast tegen Patrick een marathon die ook in de 3e set beslist werd door Patrick. De mix gingen Saskia en ik goed van start maar wisten dit niet vol te houden en verloren in 3 sets. Dus de dubbels moesten we winnen om nog voor de winst te gaan, Esther en Ilona deden dit in 2 sets en Steven en ik maakten er wederom een marathon van en kwamen om 20.00 uur s'avonds van de baan met winst in 3 sets. Al met al een spannende dag met 4 driesetters en een lekkere barbeque en feestje na afloop. Uiteindelijk zijn we 3e geworden met 1 punt achter Elden 2 en 4 achter kampioen Ede 1.

11-05-2009

Helaas verloren  -  @ 20:05:18
De 5e competitiedag speelden we afgelopen zaterdag thuis tegen Ede 1. De single's van Esther en Steven gingen helaas verloren, waar Steven nog een derde set eruit sleepte had Esther geen kans. De damesdubbel van Ilona en Saskia werd gelukkig wel gewonnen waardoor er nog een kans open bleef op de overwinning maar dan moest ik de herendubbel (met Steven) en de mix (met Ilona) winnen. Helaas konden Steven en ik, ondanks een groot aantal game points, niet de druk en controle uitoefenen die we graag wilden en verloren. In een mix van bijna 2 1/2 uur en toch maar 2 sets misten Ilona en ik ook de boot met 4-6 6-7. Dit betekend dat Ede 1 en Elden 1 (waar we zaterdag uit tegen spelen) om het kampioenschap gaan spelen, deze confrontatie vindt de laatste competitiedag plaats wanneer wij nog thuis spelen tegen de Slenk.

20-04-2009

Thuis tegen Beekhuizen  -  @ 10:51:18
De 3e competitiedag hebben we afgelopen zaterdag thuis tegen Beekhuizen 3 gespeeld. Op het mooie park van OTV speelde Steven, onze teamcaptain een fantastische partij tennis tegen Edwin, de eerste set 6-0 voor Steven, de tweede 6-1 (hoe kan dit gebeuren Steven ?) voor Edwin en zoals verwacht eindigde de derde set in een tie-break, na twee matchpoints voor Edwin winst "oudje" Steven toch de winst voor ons binnen te slepen ! Bij de dames speelde Esther haar eerste single partij en won 6-4 6-4 na een nerveus begin maar een sterk einde. De mixed dubbel speelde Saskia en ik weergaloos, kwamen 6-0 2-0 voor en vergaten toen even dat we op de baan stonden en genoten van de zon, 2-3 achter. Gelukkig hervonden we onze concentratie en wonnen ook de tweede set 6-3. Zowel de dames als de heren dubbel gingen erg lekker, lekker tennis, lekker weer en lekker, die toeschouwers langs de baan met lekker bier, dat motiveert ! We wonnen de dubbels en dus wederom een goede uitslag 5-0. S'avonds een loterij, georganiseerd door Bart Pons (Douwe Egberts) met een goede opbrengst voor het KIKA Fonds, ook daarna werd het gezellig toen het team van De Slenk (een concurrent voor het kampioenschap) en dat erg gelezzige lleuke tiem vande Orsprong met veeeel biel op, ook nog even langskwamen, al met al een geslaagde dag/weekend/competitie, nu al.

12-04-2009

2e Competitiedag  -  @ 16:31:05
De 2e competitiedag speelden we tegen het 2e team van de Oorsprong uit Beek-Ubbergen. s'Morgens begon het al goed aangezien we met de uitdraai van de route door onze captain Bannink en met de snel geimproviseerde telefoon tom-tom eerst 2 km van het park reden en daarna 5, dus met omwegen en de hulp van de barman van De Oorsprong het park uiteindelijk toch vonden. Ik mocht de heren single voor mijn rekening nemen, helaas was mijn tegenstander Eric linkshandig en naar mijn gevoel over de 2.20 mtr lang wat zijn service ten goede kwam, hij won 6-3 6-3. Gelukkig kon Ilona de dames single naar zich toe trekken waardoor we 1-1 hieruit kwamen. Steven en Esther wisten in 3 sets ook te winnen waardoor we met 2-1 voorsprong de dubbels begonnen. Wederom tegen linkshandige reus Eric konden Steven en ik weinig aanrichten maar de dames (Saskia en Esther) maakten dat weer goed, uiteindelijk 3-2. Volgende week weer thuis, tegen Beekhuizen dus een echte derby, komt dat zien!

05-04-2009

1e winst binnen  -  @ 22:59:18
Afgelopen zaterdag speelden we onze eerste competitiedag tegen Rapiditas 4 uit Nijmegen, Esther en ik zouden de mix spelen, Steven en Saskia de single's en er was spanning. Mede doordat het "de eerste keer was", maar ook doordat de pers, radio, tv en schrijvende media, zich al vroeg hadden verzameld op het mooie park van OTV. Door de tv uitzendingen moesten we met de heren en damesdubbels beginnen zodat Esther en ik gelijk in actie moesten komen. Deze dubbels, gespeeld met teamgenoten Ilona Pullens en Steven Bannink gingen erg voortvarend, beide partijen werden 6-1 6-2 gewonnen. Nu was het de beurt aan Saskia en Steven om te singelen, ook dat ging gelukkig van een "leien dakje" waarna Esther en ik de mixed dubbel gingen spelen, een fantastische partij met veel leuke rally's en een spannende eerste set die in de tie-break beslist werd, daarna was het ijs voor Esther en mij gebroken en kregen we vleugels, 7-6 6-1. Dus een 5-0 overwinning op de eerste competitiedag, geen slecht resultaat, volgende week spelen we uit tegen de de Oorsprong uit Beek-Ubbergen.

08-03-2009

COMPETITIE !  -  @ 13:59:18
Op 04 april 2009 begint de reguliere competitie op de tennisverenigingen, nieuwtje voor dit jaar is dat Esther Vergeer en ik samen gaan meedoen met deze competitie. We zullen in het tweede mix team, 2e klasse, op de zaterdag spelen voor OTV (Oosterbeekse Tennis Vereniging). Onze teamgenoten bestaan uit Steven Bannink (ja, onze fysiotherapeut van Athene en Beijing !) zijn vrouw Ilona Pullens en Saskia Krens (ja echt, die "vroeger"net als ik op LTV Randenbroek acteerde). Ondertussen is ook het speelschema bekend, op 4 april starten we thuis tegen Rapiditas 4. Op 11 april uit tegen de Oorsprong 2 en op 18 april thuis tegen Beekhuizen 3. Daarna op 25 april uit tegen Avanti 2 en op 9 mei thuis tegen de edense TC 1 en op 16 mei uit tegen Elden 2 om thuis op 23 mei af te sluiten tegen de Slenk 1. Al met al een leuke, gezellige en spannende uitdaging die Esther en ik graag aangaan.

22-02-2009

1e ABNAMRO  -  @ 11:39:18
Bij het eerste ABNAMRO toernooi te AHOY Rotterdam heb ik goed gepresteerd. In de eerste ronde speelde ik tegen de Pool Tadeus Kruszelnicki die al geblesseerd aan het toernooi begon, mede hierdoor ging het te gemakkelik en werd de uitslag 6-0 6-0. In de halve finale moest ik het opnemen tegen Maikel Scheffers(NED) die zelfs met een matchpoint tegen knap van Stefan Olssen(SWE) wist te winnen. Dit werd een spannende wedstrijd die pas in de derde set in mijn voordeel beslist werd. uitslag 7-5 3-6 6-1. De finale speelde ik tegen de als tweede geplaatste Fransman Stephane Houdet die in eerdere ronde's Ronald Vink(NED) en Martin Legner(AUT) verslagen had. Ook dit werd een goede wedstrijd met erg veel publiek en ik wist 6-3 4-1 voor te komen maar Stephane pakte toch de tweede set in de tie-break, gelukkig kon ik mijn goede spel in de derde set voortzetten 6-3 en won hiermee het toernooi, met dank aan Esther Vergeer, onze toernooidirectrice.

09-02-2009

Australie Update  -  @ 12:40:10
In een te heet Sydney heb ik goed gespeeld, als tweede geplaatste speler kwam ik in de kwart finale tegen Martin Legner (AUT) wat in 35-40 graden lastig spelen is. De eerste set won ik met 6-1, Martin, die erom bekend staat veel terug te hebben, speelde vooral de tweede set erg goed en won deze 6-4, na een break van 15 minuten ivm de hitte kwam ik hier het beste uit en won ook de derde set 6-1. Toen tegen Stefan Olssen (SWE), onze laatste partij dateert uit november, finale masters. Ik begon wederom goed maar kon pas na 7 set points deze verzilveren, de tweede set weer achter maar ik pakte 4 games op rij en won 7-6 6-4. De finale tegen mijn dubbel partner Shingo Kunieda (JAP), een dag ervoor hadden we de finale van de dubbel van Martin Legner en Ronald Vink gewonnen. Ook dit werd een goede partij hoewel Shingo de eerste set in rap tempo pakte (6-1) herstelde ik mijzelf bij 4-2 achter in de tweede set en kwam 5-4 voor maar mocht de set helaas niet pakken 7-5. Op naar het volgende toernooi welke donderdag begint in Rotterdam, het ABNAMRO wereld tennis toernooi in Ahoy.

28-01-2009

Australian Open  -  @ 20:40:18
Mijn eerste partij in de Australian Open is helaas verloren gegaan. In een oververhit Melbourne hield ik het niet vol tegen Stephane Houdet (FRA). De eerste set startte ik nog goed en kwam 3-0 voor maar daarna kwam Stephane goed terug en werd de hitte (39 graden) mij teveel. Bij 3-6 1-4 moest ik opgeven, 15 minuten nadat ik dit gedaan had ging de "extreme heatrule" in werking wat betekend dat de temperatuur boven de 40 graden steeg en dat er niet meer gespeeld werd. Verwacht word dat de hitte de eerste vier dagen nog aanhoudt en dat dit de heetste hittegolf in 100 jaar wordt.

06-01-2009

Nationaal Kampioen  -  @ 21:39:18
Afgelopen weekend heb ik de titel van het Nationaal Kampioenschap terugveroverd. Nadat ik in de poulewedstrijden eerst had afgerekend met Onno van Nes, Jelle Oosterwijk en Tom Egberink mocht ik het in de finale opnemen tegen Ronald Vink die in zijn poulewedstrijden van Peter den Bliek, Berry Korst en Maikel Scheffers had gewonnen. De finale begon ik erg goed en pakte alles wat Ronald deed snel aan, de eerste set was snel 6-1 voor mij maar Ronald deed in de tweede set meer waardoor hij 4-3 voorkwam, gelukkig voor mij kon ik het spelletje van de eerste set toen weer oppakken en de set afmaken met 6-4. Bij de dames prolongeerde Esther Vergeer haar titel tegen Korie Homan.

16-11-2008

Masters ten einde  -  @ 21:10:25
Na mijn poulewedstrijden gewonnen te hebben mocht ik in de halve finale verassend tegen Maikel Scheffers die in 3 sets knap van Saida (JAP) had gewonnen en op games doorging. Ik speelde een erg goede partij met weinig fouten tot 6-2 2-0 maar ging toen iets te gemakkelijk denken waardoor Maikel meer kon en ging doen. Pas bij 4-2 achter ging Maikel iets verslappen en kon ik weer meer doen 6-4. De finale mocht ik tegen Stefan Ollson uit Zweden die ik ook al in de poule was tegen gekomen, hij won zijn halve finale tegen Houdet (FRA) in twee sets na in de eerste set ruim (5-2) achter gestaan te hebben. Stefan serveerde erg goed en ik had geen antwoord op zijn goede spel tot 6-3 4-0 waarna hij te veel over de winst begon te denken en ik kon de tweede set pakken met 6-4. Helaas voor mij herpakte Stefan zijn goede servicegames met een aantal aces en directe punten uit zijn stevige service en was een break voor hem voldoende 6-3. Bij de dames pakte Esther Vergeer de titel door in drie sets van Korie Homan te winnen.

14-11-2008

Masters onderweg  -  @ 11:39:18
De NEC wheelchairtennis masters is begonnen. Afgelopen woensdag speelde ik mijn eerste poule wedstrijd tegen de Oostenrijker Martin Legner, na een gelijk opgaande eerste set wist ik deze toch met 7-5 te winnen waarna de tweede set een formaliteit leek, 6-3. In mij tweede poule wedstrijd ging het anders, ik kreeg in de eerste set geen poot aan de grond tegen Stefan Olssen uit Zweden en kwam 5-2 40-0 achter waarna Stefan de set points net niet benutte en het door mijn service winst 5-4 werd, toen probeerde hij nog harder en beter te serveren waarbij hij vele dubbel fouten produceerde en zichzelf daarbij blesseerde waardoor ik de set pakte, 7-5 en ook de tweede set niet meer in gevaar kwam, 6-2. Vandaag speel ik tegen Ronald Vink die met winst op mij nog steeds door kan gaan. In de andere poule staat Satoshi Saida (JAP) na winst op Stephane Houdet (FRA) en Nicolai Peiffer (FRA) bovenaan, Maikel Scheffer wist zijn partij tegen Houdet niet te winnen waardoor hij waarschijnlijk niet doorgaat naar de halve finale. Bij de dames zijn Esther Vergeer en Korie Homan beide al bijna zeker als groepswinnaar door, Sharon Walraven heeft zich door een blessure terug moeten trekken uit het toernooi wat zich nu al kenmerkt als de masters met de meeste blessures. Zo zie je wederom wat een olympisch jaar met zich meebrengt.

17-08-2008

Winner Austrian Open  -  @ 21:39:18
Na de halve finale tegen de opkomende Stefan Olssen gewonnen te hebben met 7-5 6-4 mocht ik de finale tegen Tadeus Kruszelnicki spelen, Tadeus had zijn halve finale eerder van Martin Legner gewonnen. Tadeus begon sterk en won de eerste set en kwam 2-0 voor maar ik bleek de meer solide speler waar Tadeus steeds meer fouten begon te maken 5-7 6-4 6-3. In de dubbel finale met Martin Legner bleken we niet opgewassen tegen de Zweden Olssen en Wikstrom, in een spannende drie setter verloren we 7-5 4-6 2-6.

08-08-2008

Austrian Open  -  @ 11:21:00
Momenteel zijn we in Oostenrijk bezig aan de Austrian Open, de eerste ronde een bye en de tweede ronde speelde ik tegen Fiala (Cze) 6-0 6-1 en de kwart finale tegen Jaroszewski (Pol) 6-0 6-3, nu staat de opkomende Zweed Olssen op mij te wachten in de halve finale. De andere halve finale gaat tussen Martin Legner (Aut) en Tadeus Kruszelnicki (Pol). In de dubbel speelde ik gisteren de halve finale met Legner tegen Kruszelnicki en Jaroszewki en wonnen 6-2 6-4, nu mogen we in de finale tegen de Zweden Olssen en Wikstrom. Bij de dames staat Aniek van Koot in de finale tegen Maaike Smit en samen mogen ze ook de dubbel finale spelen.

25-07-2008

British Open  -  @ 19:39:18
De British Open vordert gestaag, de eerste ronde single speelde ik tegen Lee Carter (CAN) en die partij won ik vrij gemakkelijk hoewel Lee goede ballen sloeg is zijn mobiliteit nog niet optimaal om het mij moeilijk te maken, 6-0 6-1. De tweede ronde kreeg ik het meteen zwaarder, Satoshi Saida(JAP) stond om mij te wachten, gelukkig kon ik ook hem onder mij houden, 6-4 6-1. Vandaag speelde ik tegen landgenoot Maikel Scheffers die het mij ook in de eerste set moeilijk maakte maar toen tegen zichzelf verder ging spelen, 6-4 6-2. Nu stond Tadeus Kruszelnicki (POL) op mij te wachten in de halve finale, hij versloeg in een goede partij Michael Jeremiasz (FRA). De andere halve finale ging tussen nummer de 1 Shingo Kunieda (JAP) en Stephane Houdet (FRA). In de dubbel hadden Eric Stuurman en ik een hele slechte loting, door de ranking van Eric waren we helaas niet geplaatst en kwamen we in de eerste ronde Shingo Kunieda en Satoshi Saida tegen, wel goed gespeeld wat meer beloofd voor de toekomst maar helaas, 6-3 6-3. De halve finale wonnen Shingo en ik van resp. Houdet en Kruszelnicki dus wederom een finale tegen elkaar en wederom een goede partij, ik hield Shingo goed bij in de eerste set maar kon dit niet volhouden en verloor 6-4 6-2.

07-07-2008

2e Wimbledon titel !  -  @ 21:39:18
Afgelopen weekend hebben Ronald Vink en ik onze titel op Wimbledon geprolongeerd. In de eerste partij tegen Gordon Reid en David Phillipson uit Engeland ondervonden we weinig problemen. Bij de twee youngsters gierden de zenuwen door het lichaam toen bleek dat de timing op de All England Club perfect was, volle tribunes en een mooie sfeer. Ze maakten erg veel fouten en dat wekte uiteraard in ons voordeel 6-0 6-2. In de finale tegen het franse duo Stephane Houdet en Nicolai Peiffer liep alles anders, door regen uitgesteld en toen tegelijkertijd met Nadal en Federer de baan op, gevolg was vrij lege tribunes maar toch een spannende partij. Eerste set tie-break verlies maar toen herpakte Ronald en ik ons, 6-1 en de derde set ging gelijk op tot 3-3, Ronald pakte zijn servicegame gemakkelijk en werd zeker van zichzelf en we liepen door naar 6-3. De titel was binnen en na de fotosessie begon het wederom te regenen, wij waren klaar, Nadal en Federer gingen nog door tot ver in de avond.

15-06-2008

World Team Cup 3e  -  @ 10:00:00
We hebben van de Japanners gewonnen. In de single won Ronald Vink van de Japanner Ikenoya en verloor Maikel Scheffers van Kunieda waarna Maikel en ik het opnamen tegen de Japanners. Door tactisch goed te spelen en Kunieda buitenspel te zetten wonnen we 6-2 6-4 waardoor de derde plaats behaald werd. Door regenval werd de dames en quad finale uitgesteld naar vandaag.

14-06-2008

Invacare World Team Cup  -  @ 11:59:45
In de Invacare World Team Cup in Cremona (Italie) hebben we de halve finale verloren van Zweden. Maikel Scheffers won zijn partij in een 3 setter tegen Peter Wikstrom maar ik verloor van een ontketende Steffen Olssen in 3 sets. Ronald Vink en Maikel Scheffers speelden de beslissende dubbel en zij gingen goed van start maar hielden dat helaas niet vol, ook de dubbel ging in 3 sets verloren. In de andere halve finale speelden Japan en Frankrijk tegen elkaar. Nicolai Peiffer won zijn partij gemakkelijk en Stephane Houdet stond een set en 4-1 voor tegen Shingo Kunieda maar die herpakte zich en zorgde ervoor dat ook in die partij een beslissende dubbel gespeeld moest worden. Ook dat werd een thriller toen Japan bij 5-1 in de derde set een matchpoint kreeg maar niet benutte. Frankrijk vocht terug en verdiende met 7-5 in de derde set een finaleplaats. Vandaag spelen wij voor de 3e of 4e plaats tegen Japan. De junioren wisten het toernooi te winnen door in de finale Engeland te verslaan, de dames en quads spelen vandaag de finale.

10-06-2008

Invacare World Team Cup  -  @ 21:26:45
In de eerste ronde van de Invacare World Team Cup speelden we vandaag tegen Slovakije, Maikel Scheffers en ik wonnen de single partijen vrij gemakkelijk waarna Maikel en Ronald Vink de dubbel ook naar zich toe trokken, 3-0. Morgen spelen we tegen Amerika die met Steve Welsh als tweede single alsnog gevaar kunnen opleveren. Gisteren hadden de junioren reeds gewonnen en vandaag moesten ook de quads aantreden, op het moment van schrijven staan die nog in het beslissende dubbelspel tegen Canada. De dames mogen morgen voor het eerst, zij hadden een bye in de eerste ronde, en mogen nu tegen China.

06-06-2008

Roland Garros  -  @ 23:09:09
In de halve finale van Roland Garros won ik van Martin Legner(AUT) en eerst geplaatste Shingo Kunieda(JAP) won zijn halve finale partij van Ronald Vink. Dus we kwamen elkaar weer tegen en wederom begon Shingo overweldigend, in 16 minuten tijd was de eerste set voorbij 6-0. Toen we beide hiervan bekomen waren begon de partij pas echt, de tweede set ging gelijk op en bij 5-3 voor kreeg ik een set-punt die ik niet benutte en Shingo zette door. We kwamen in een tie-break en ook hierin trok Shingo aan het langste eind 7-5. De dubbel met Ronald Vink tegen dezelfde Shingo Kunieda en Maikel Schefferswas eenzijdig, ging vlot en liet geen goed spel van onze kant zien, uitslag 2-6 4-6. Bij de dames won Esther Vergeer van Korie Homan en samen met Jiske Griffioen ook de dubbel van dezelfde Korie Homan die met Sharon Walraven speelde.

04-06-2008

Roland Garros  -  @ 16:34:34
In de eerste ronde van Roland Garros speelde ik vandaag tegen Stephane Houdet (FRA), de nummer drie van de plaatsingslijst. Het werd een partij van ups en downs die goed voor mij begon, Stephane maakte veel unforced errors en voor we het allebei wisten stond ik 5-2 voor maar toen maakte hij geen fout meer en stond hij ineens 6-5 voor. Toen werd het werktennis met veel rijden en gelukkig maatke Stephane toen ook weer wat fouten en kon ik de tie-break winnen. Dit zette gelukkig door in de tweede set die 6-1 werd. Morgen speel ik tegen Martin Legner (AUT) die met 6-4 7-5 van Maikel Scheffers (NED) won. Aan de andere kant van het schema komen Shingo Kunieda (JAP) en Ronald Vink (NED) elkaar tegen. Bij de dames wonnen de Nederlandse speelsters Esther Vergeer, Aniek van Koot en Korie Homan hun wedstrijden, op het moment van schrijven staat Sharon Walraven op de baan, zij kan dit kwartet compleet maken als zij van Florence Gravellier (FRA) wint.

18-05-2008

Finale's verloren  -  @ 14:16:20
Helaas zijn beide finale's in de Japan Open verloren gegaan. De eerste set in mijn single tegen Shingo Kunieda(JAP) ging erg snel, maar in het voordeel van Shingo 6-0, pas bij 0-2 in de tweede set kreeg ik enige grip op de service en het aanvallende spel van Shingo maar hij bleef een brak voor staan, bij 5-4 werd het nog 30-0 voor mij maar de bal daarna nam ik teveel risico en Shingo kon toch de partij naar zich toe trekken. In de dubbel begon mijn partner Ronald Vink erg nerveus maar we konden toch nog enigszins terugkomen 4-6, de tweede set bleven we in de eerste games bij maar verloren toch op vastheid de belangrijke punten, 2-6. Bij de dames had Esther Vergeer een moeilijke tweede set tegen Korie Homan maar won toch de Japan Open 6-1 7-6, samen met Jiske Griffioen pakte ze de dubbeltitel.

17-05-2008

finale's bereikt  -  @ 11:03:08
In de Japan Open heb ik ook de finale van de single bereikt. Nadat Ronald Vink en ik gisteren reeds de dubbel finale wisten te bereiken kon ik vandaag ditzelfde doen door mijn single van Stephane Houdet(FRA) te winnen. Reeds met het inspelen zaten de ballen er lekker op en ik wist dan ook gelijk de service van Stephane te breken en mijn eigen service te winnen, nu wilde Stephane nog harder en scherper serveren maar sloeg een paar dubbel fouten. Ik bleef de hele partij solide maar rustig spelen wat zijn uitwerking niet miste, 6-2 6-2. In de andere halve finale won Shingo Kunieda(JAP) van Maikel Scheffers(NED) wat inhoud dat ook Shingo in twee finale's staat. Bij de dames staan Esther Vergeer en Korie Homan wederom tegenover elkaar in de finale door van resp. Jiske Griffioen en Sharon Walraven te winnen, de dubbel finale gaat tussen dezelfde vier speelsters, Esther Vergeer en Korie Homan tegen Jiske Griffioen en Sharon Walraven.

16-05-2008

Japan Open  -  @ 13:49:18
De single gaat tot nu toe erg goed, ik heb mijn partij tegen Kevin Simpson met 6-1 6-0 gewonnen en daarna de kwart finale tegen Joachim Gerard(BEL) met 6-2 6-0. Morgen speel ik de halve finale tegen Stephane Houdet(FRA) die zijn kwart finale van Ronald Vink 6-0 7-5 won. Aan de andere kant van het schema speelt Shingo Kunieda(JAP) zijn halve finale tegen Maikel Scheffers(NED). In de dubbel wonnen Ronald en ik in een goede partij van Ha gel-Lee en Oh san-Ho uit Korea waarna we vandaag ook een goede halve finale speelden tegen Maikel Scheffers en Eric Stuurman 6-2 6-1. Zondag spelen we de finale tegen de Japanners Saida en Kunieda die vandaag 4 matchpoints overleefden tegen Het Franse team Peiffer en Houdet.

13-05-2008

Japan Open  -  @ 13:39:13
De Japan Open is begonnen, in de eerste ronde speelde ik tegen de Japanner Ikenoya en won 6-0 6-1. Morgen speel ik tegen de Schot Kevin Simpson en mocht ik die winnen waarschijnlijk tegen de Belg die de als zevende geplaatste Jon Rydberg vandaag versloeg, Joachim Gerard. De rest van de geplaatste spelers hebben hun partij gewonnen. In de dubbel hebben Ronald en ik nog niet gespeeld, morgen spelen we tegen Jon Rydberg (USA) en David Philipson (GBR).

22-04-2008

2 finales gespeeld  -  @ 04:16:45
In de Pensacola Open speelde ik 2 finale's, in de single tegen Shingo Kunieda(JAP), we begonnen beide nerveus en maakten wat fouten maar Shingo pakte uiteindelijk de eerste set met 6-3 en werd hier zo rustig van dat hij mij 6-0 in de tweede set op mijn broek gaf. In de dubbel ging het beter, samen met Ronald Vink(NED) moesten we de finale tegen Shingo en Satoshi Saida(JAP). Zowel de eerste als de tweede set gingen gelijk op maar het waren uiteindelijk de Japanners die de winst pakten 6-3 7-5. Bij de dames won Esther Vergeer(NED) haar single finale van Korie Homan(NED) in drie sets, samen met Jiske Griffioen(NED) won Esther haar dubbel van Korie en Sharon Walraven(NED).

19-04-2008

Halve Finale bereikt  -  @ 03:43:56
Ik heb de halve finale bereikt in de Pensacola Open. Na een lange strijd tegen Satoshi Saida(JAP) werd het 7-5 6-4. Satoshi kwam in de eerste set met 3-0 voor maar ik vocht terug en won de set waarna ik in de tweede wederom met 4-2 achterkwam. Ook deze wist ik naar me toe te trekken. Volgend obstakel is Stephane Houdet(FRA) die in twee sets van Ronald Vink(NED) won. Aan de andere kant van het schema staan Shingo Kunieda(JAP) en Martin Legner(AUT) tegenover elkaar, zij wonnen resp. van Tadeus Kruszelnicki(POL) en Maikel Scheffers(NED). Bij de dames verloren de Nederlandse speelsters Sharon Walraven en Jiske Griffioen hun kwart finale's van resp. Mie Yaosa(JAP) en Florence Gravellier(FRA). Esther Vergeer en Korie Homan maakten hun faam wel waar. In de herendubbel speelden Ronald en ik een solide partij, tegen Jon Rydberg(USA) en Nicolai Peiffer(FRA) werd het 6-2 6-4, in de halve finale spelen we tegen landgenoot Maikel Scheffer die als partner Tadeus Kuszelnicki(POL) heeft.

17-04-2008

Pensacola Open  -  @ 17:50:18
De eerste ronde's van de Pensacola Open zijn gespeeld, Ik speelde tegen Stephane Goudou (FRA) en won met 6-2 6-2. Alle geplaatste spelers zijn door, als ik vandaag win van Lee Carter (CAN) speel ik in de kwart net als afgelopen week tegen Satoshi Saida (JAP), mocht ik die wederom winnen speel ik in de halve finale tegen de winnaar van de partij tussen Ronald Vink (NED) en Stephane Houdet (FRA). Ook in de dubbel wonnen Ronald en ik gemakkelijk, en spelen we vandaag weer.

15-04-2008

2e Plaats  -  @ 15:45:18
In de finale van de Florida Open speelde ik tegen Shingo Kunieda (JAP). Hij begon erg goed met zeer scherp spel, maar ik wist bij te blijven door een paar belangrijke punten gelijk terug te pakken, helaas was hij de meer solide speler en ging snel naar een 6-2 5-1 40-0 voorsprong maar ik wist door veel risico te nemen toch in totaal 5 matchpoints weg te werken, de zesde werd mij teveel en ik verloor 6-2 6-2. Bij de dames won Esther Vergeer haar 315de partij en versloeg in de finale Korie Homan met 6-2 6-2. De herendubbel werd door Shingo Kunieda en Satoshi Saida uit Japan gewonnen van Martin Legner (AUT) en Ronald Vink (NED). De damesdubbel werd door Esther Vergeer en Jiske Griffioen gewonnen van Korie Homan en Sharon Walraven. Diverse is terg te zien op www.tennisencoach.nl

12-04-2008

Finale bereikt  -  @ 23:05:23
Nadat ik van Saida (JAP) in de kwartfinale won met 7-5 6-3 stond ik in de halve finale tegen landgenoot Maikel Scheffers die knap in drie sets van Kruszelnicki (POL) won. Ook deze partij begon ik zeer geconcentreerd en ik hield Maikel goed onder druk, afgewisseld met rustige hoge ballen maar zonder fouten te maken, na 4-3 in de eerste set was de tegenstand van Maikel voorgoed gebroken doordat hij op dat moment een slechte servicegame produceerde. Het werd uiteindelijk 6-3 6-1. Mijn tegenstander in de finale is Shingo Kunieda (JAP) geworden die relatief eenvoudig Stephane Houdet (FRA) aan de kant zette 6-3 6-0. Helaas ging de dubbel van Maikel en mij verloren. In een goede halve finale partij verloren we van Ronald Vink (NED) en Martin Legner (AUT). Vooral Ronald speelde een grote rol in de uitslag, de eerste set lukte alles bij hem, de tweede niets en de derde was hij er weer, Martin speelde gewoon als normaal, heel solide. Veel van ons is te zien op www.xable.com.

10-04-2008

Florida Open  -  @ 02:21:18
De eerste ronden zijn gespeeld op de Florida Open, alle geplaatste spelers hebben hun faam waargemaakt door te winnen. Ik speelde tegen Lee Hinson wat vrij gemakkelijk ging, 6-1 6-0. Nu staat de Koreaan Ho op me te wachten. De dubbel samen met Maikel Scheffers ging ook zeer voorspoedig, 6-0 6-0 tegen Cory Blanchart (CAN) en Shaun Regan (GBR). In de dubbel loting komen we nu de Zweden Olsson en Wikstrom tegen. Verder ook nog een intervieuw gegeven, delen hiervan komen op DEZE website.

05-02-2008

Sidney Finale's  -  @ 16:39:18
Alles ging goed in Sydney, behalve het weer. Nadat ik van Satoshi Saida (JAP) in de kwart finale won 7-5 6-3 moest ik tegen Stephane Houdet (FRA). De eerste set won ik 6-4 waarna Stephane de tweede pakte 6-2 en de beslissende derde set ging gelijk op tot 4-4. Mede door twee dubbel fouten van Stephane pakte ik de twee opvolgende games 6-4 en stond ik in de finale tegen de eerstgeplaatste Shingo Kunieda (JAP). Ook de dubbel met Ronald ging erg goed, na de overwinning op Eric en Maikel moesten we in de halve finale tegen de Fransen Houdet en Jeremiasz. Deze partij speelden we beiden erg goed 6-2 6-4 en ook nu moesten we de finale tegen de Japanners Saida en Kunieda. Op de finaledag kwamen de verwachtte weersvoorspellingen uit, het regende de gehele dag en door een gebrek aan indoorbanen werden alle finale's afgelast. De punten en het prijzengeld werden gedeeld, de eer is voor iedereen. Voor het eerst in het twintig jarige bestaan van de Sidney Open vond dit plaats.

31-01-2008

Sidney Open  -  @ 06:59:28
De eerste ronde’s in Sydney zijn gespeeld, mijn partij tegen Ben Weekes (AUS) duurde gelukkig niet al te lang, 6-1 6-0. Doordat de hitte boven de 35 graden kwam werden alle partijen uitgesteld en dat gebeurde precies toen ik de baan afkwam. Ik mag nu tegen Satoshi Saida (JAP) en de winnaar van ons speelt tegen de winnaar van Maikel Scheffers en Stephane Houdet (FRA). In de dubbel moeten we in de kwart finale tegen Maikel en Eric, onze trainingspartners.

27-01-2008

Australian Open over  -  @ 01:13:18
De kwart finale tegen Ronald Vink ging nog goed maar de halve finale tegen Michael Jeremiasz (FRA) was het eindstation van de single. De eerste set won ik nog door fouten van Jeremiasz 6-4 maar daarna herpakte hij zich en maakte geen fout meer waardoor ik gedwongen werd veel ballen buiten mijn bereik geforceerd terug te slaan wat of een fout inhield of een te gemakkelijke bal en Jeremiasz scoorde 1-6 0-6. De finale dubbel ging een stuk beter, helaas wordt er in de Australian Open met no-add gespeeld wat betekend dat er bij 40 gelijk nog maar een, beslissend, punt wordt gespeeld. Ronald en ik hadden 7 games met 40 gelijk tegen de Japanners Kunieda en Saida en wonnen er maar 2 van door het beslissende puntsysteem, we verloren een goede finale met 6-4 6-3.

23-01-2008

Australian Open begonnen  -  @ 07:25:00
Na de eerste dag als toeschouwer te hebben doorgebracht mocht ik vandaag eindelijk de baan op. De single speelde ik tegen Frederic Cattaneo (FRA). De eerste set ging te voortvarend 6-0 waarna de concentratie te wensen overliet, gelukkig kon ik ook de tweede set winnend afsluiten 6-3. In de dubbel mochten we (Ronald Vink en ik) tegen Niclas Larsson (SWE) en David Philipson (ENG) die gisteren van Eric Stuurman en Maikel Scheffers wonnen. Hier ging het omgekeerd, de eerste set ging moeizaam maar de tweede stonden we er weer 6-4 6-2. Morgen speel ik de kwart finale tegen Ronald Vink en later met hem de halve finale dubbel tegen de fransen Houdet, Jeremiasz.

19-11-2007

Zesde masters titel binnengesleept !  -  @ 10:45:23
Het was knokken en mentaal hard zijn maar gister is het weer gelukt, na een spannende finale winst in de masters ! Voor de zesde keer (derde keer op rij) mag ik mij officieus wereldkampioen noemen. Helaas was Shingo Kunieda (JAP) niet meer in te halen op de ranking waardoor hij officieel wereldkampioen is. De halve finale won ik van de fransman Stephane Houdet met 7-5 7-5 en de finale ging tegen de andere fransman Michael Jeremiasz die in de halve finale verassend van Shingo Kunieda won. Ik begon nerveus waardoor ik snel 3-0 achter kwam maar zette dit om in 5-3 voorsprong. Nadat Jeremiasz nu weer de stand gelijktrok begon het echt spannend te worden. Na 5 setpoints voor mij kreeg Jeremiasz er 2 in de tie-breaker maar ik pakte toch de laatste goede punten 10-8. De 2e set ging ik er als een haas vandoor naar 5-2 maar Jeremiasz kwam weer terug en pakte de 2e set knap met 7-5. Het kaarsje bij hem was echter opgebrand en de 3e set ging binnen het kwartier met 6-0 naar mij toe. Bij de dames won Esther Vergeer haar 10e titel door Korie Homan in een goede partij te verslaan met 6-3 6-4.

16-11-2007

Halve finale masters bereikt.  -  @ 13:09:58
Nadat ik op de openingsdag van Maikel Scheffers (NED) won (1-6 6-2 6-1) heb ik gisteren een plaats in de halve finale zeker gesteld door van Michael Jeremiasz (FRA) te winnen (6-3 6-4). Vandaag valt de beslissing wie er eerste in de poule wordt en wie tweede. Mijn afgelopen twee tegenstanders spelen tegen elkaar en zij hebben beiden al van Tadeus Kruszelnicki (POL) gewonnen in drie sets. Dat is dan ook mijn tegenstander van vandaag. 1 set is genoeg om eerste in de poule te worden om zodoende niet uit te komen in de halve finale tegen Shingo Kunieda (JAP) die reeds eerste is in de andere poule. Bij de dames gaan de eerst geplaatsten, Esther Vergeer en Sharon Walraven ook aan kop in hun poule's en vechten Korie Homan en Jiske Griffioen (alle NED) voor een plaats in de halve finale's.

12-11-2007

Dubbelmasters gespeeld  -  @ 21:22:36
De dubbel masters zitten er weer op, in Italie werd gestreden om de officieuze wereldtitel in de dubbel. Helaas konden Eric Stuurman en ik geen rare dingen uithalen alhoewel we er dicht bij zaten. Onze eerste tegenstanders waren de eerste geplaatste Japanners Kunieda en Saida, de eerste set stonden we voor maar konden deze net niet pakken, 67 en ook de tweede set ging daarna verloren 36. Nu moesten we winnen om tot de halve finale's door te kunnen dringen maar helaas gingen we in drie sets ten onder tegen de Zweden Wikstrom en Olssen, 7-5 4-6 2-6. De derde poulewedstrijd wonnen we van Kruszelnicki en Legner waarna we voor de 5e plaats moesten spelen tegen de Fransen Cataneo Peiffer, deze wonnen we ook, dus als 8e geplaatst beginnen en 5e worden, niet slecht maar toch ... Uiteindelijk werden de Fransen Houdet Jeremiasz winnaar, in de poulewedstrijd tegen Vink Scheffers gingen ze nog onderuit maar via winst in de halve finale tegen de Japanners moesten ze wederom tegen Vink Scheffers die via winst op de Zweden in de finale wisten te komen, uitslag 2-6 6-4 6-2. Bij de dames wisten Jiske Griffioen en Esther Vergeer met overmacht de titel binnen te slepen.

24-09-2007

Amerika, 3x finale  -  @ 12:12:10
Mijn toer door Amerika mag succesvol worden genoemd, In alle drie de toernooien heb ik in de single de finale bereikt. Zowel in New York, op Flushing Meadows, als in San Diego kon ik het helaas niet winnen van de Japanner Shingo Kunieda maar gelukkig liep hij in Atlanta in de halve finale tegen Stephane Houdet (FRA) averij op waardoor ik in de finale van Houdet kon winnen. De route naar de finale's ging niet altijd even soepel getuige ook de de derde set 5-2 achterstand en match-point tegen tegen landgenoot Maikel Scheffers maar ik wist toch de beslissende momenten te pakken. In de dubbel, met partner Michael Jeremiasz (FRA), hebben we in twee van de drie finale's gestaan. Waar we op Flushing Meadows nog van de Japanners Kunieda en Saida verloren wisten we in San Diego van hun te winnen, dus al met al een zeer goede trip !

27-08-2007

Oostenrijk  -  @ 21:39:18
De twee toernooien die ik in Oostenrijk speelde zijn erg goed verlopen. In het eerste toernooi te Gross-Siegharts speelde ik weer ouderwets lekker op het kunstgras, voor velen toch moeilijk berijdbaar maar voor mij lekker. De finale speelde ik tegen de jarige Poolse speler Tadeusz Kruszelnicki. Hij begon erg goed met zeer veel winners en het was voor mij een kwestie van bijblijven, dat lukte tot in de tie-break van de eerste set die ik winnend afsloot, daarna ging Kruszelnicki nog meer risico nemen wat minder voor hem uitwerkte en ik won de partij met 7-6 6-3. Ook de dubbel, Samen met Martin Legner sloten we tegen Jaroszewski (POL) en Brychta (CZE) winnend af. Het tweede toernooi vond plaats in Salzburg waar ik wederom de finale speelde echter nu tegen mijn dubbelpartner Martin Legner (AUT). In de finale won ik de eerste set gemakkelijk maar Legner kwam sterk terug in de tweede set en won die 6-1 waarna ik gelukkig weer de geest kreeg en de derde set weer naar mij toe trok, 6-3 1-6 6-2. De dubbel werd door Legner en mij ook gewonnen, tegen de Fransen Cattaneo en Peiffer werd het 6-1 6-0.

10-07-2007

Wimbledon !  -  @ 21:19:18
Na een spannende finale op baan 3 van het koninklijke gras hebben Ronald Vink en ik de Wimbledon titel binnengesleept. In de finale stonden we tegen de eerst geplaatsten, Shingo Kunieda en Satoshi Saida uit Japan. De eerste set ging gelijk op maar ontglipte ons in de eindfase 4-6 waarna we waarschijnlijk zo verbaasd waren dat we meteen 3-0 in de tweede set achterkwamen. Toen besloten we een iets andere tactiek toe te passen, in plaats van vaart maken de vaart eruit halen. Nu gingen de Japanners meer fouten maken waardoor wij de tweede set toch pakten 7-5 en meteen 3-0 voorkwamen. Na een gezamelijke toilet stop van de Japanners (om ons uit ons spel te halen, heel tactisch)kwamen ze iets terug maar we hielden gelukkig onze voorsprong 6-2. De winst was binnen wat ook betekende dat we een aantal interviews mochten geven, oa voor de BBC, en s'avonds in smoking naar het Champions Diner moesten. Erg sjiek maar wel leuk.

24-06-2007

Winnaar Tjechie Open  -  @ 21:23:17
De Tjechie Open in Prostejov heb ik als winnaar afgesloten. In de halve finale speelde ik tegen Satoshi Saida (JAP) die altijd een moeilijke tegenstander blijft. Gelukkig begon ik erg goed en kon de vorm vasthouden waar Saida veel fouten maakte. Het werd uiteindelijk 6-2 6-3. Shingo Kunieda (JAP) had in de andere halve finale geen moeite met Michael Jeremiasz (FRA) 6-1 6-0 dus de finalisten waren bekend. In de herendubbel wonnen we onze halve finale gemakkelijk 6-1 6-1 van 2 italianen en moesten we de finale spelen tegen Stephane Houdet (FRA) en Michael Jeremiasz (FRA). De single finale tegen Kunieda verliep goed, een eerste set ging nog verloren maar ik begon steeds beter zijn spel te lezen en kon druk blijven maken waardoor ook Kunieda fouten begon te maken. Na de tweede set bleef ik druk maken op de juiste momenten en kon gelijk een break afdwingen die ik niet meer afgaf, 3-6 6-3 6-3. Hierna nog de dubbel, we speelden weer goed en maakten weinig fouten waardoor de Fransen steeds meer tegen zichzelf gingen spelen, ze hadden geen antwoord op ons spelletje, 6-2 6-2. Bij de dames won Jiske Griffioen (NED) van Mie Yaosa (JAP) en samen met Florence Gravellier (FRA) won ze ook de dubbel.

22-06-2007

Tjechie Open Update  -  @ 19:43:45
De kwart finale's van de Tjechie open zijn gespeeld, Ik speelde als verwacht tegen Ronald Vink. De eerste set liep vreemd, 3-0 voor mij door veel fouten van Ronald maar toen begon hij ze te raken 3-6. Hierna kwamen er een paar goede games met veel rally's maar ik won de "big points", 6-2. Hetzelfde gebeurde in de 3e set, ik bleef Ronald de baas vanaf het begin 6-2. Ook de andere geplaatse spelers hadden het moeilijk. Jeremiasz (FRA) won de 3e set tie break van Legner (AUT) en Kunieda (JAP) won in 3 sets van Houdet (FRA). Saida (JAP) won relatief gemakkelijk van Gerard (BEL). In de dubbel liggen Ronald en ik nog steeds op koers vandaag versloegen we Sommerfeld (DUI) en Stefanu (CZE) dus morgen spelen we de halve finale. Bij de dames won Jiske Griffioen (NED) van Gravellier (FRA) en Yaosa (JAP) van Walraven (NED).

20-06-2007

Tjechie Open begonnen  -  @ 21:00:00
De Czech Open, het toernooi in Prostejov te Tjechie is vandaag begonnen. Met een record aantal spelers staan we in de hitte op het mooie tenniscentrum van Hotel Tennisclub Prostejov. Ik speelde mijn eerste ronde tegen Corey Blanchart (CAN) en won eenvoudig met 6-0 6-0. Ook herendubbel partner Ronald Vink won zijn single en samen wonnen we met 6-1 6-0 en morgen mogen we wederom optreden. Als Ronald en ik de single winnen mogen we in de kwart finale tegen elkaar en de winnaar speelt tegen de winnaar van Satoshi Saida (JAP) en Martin Legner (AUT). Bovenin het schema zitten Shingo Kunieda (JAP), Stephane Houdet (FRA) en Michael Jeremiasz (FRA).

18-06-2007

Japan Wereldkampioen  -  @ 22:08:18
Op zondagmiddag was de world team cup ten einde. Het Nederlandse team liet een goed resultaat in Stockholm achter door zich met vier teams voor de finale's te plaatsen. De quads, met Dorrie Timmermans, Bas van Erp en Monique de Beer, wonnen in de halve finale met 2-1 van Italie maar kwamen helaas in de laatste dubbel te kort tegen Amerika 2-1. De junioren, met Aniek van Koot, Tom Egberink en Sven Jonker waren in de halve eindstijd te sterk voor Frankrijk maar kwamen ook in de finale hun meerdere tegen in Engeland 2-0. De dames, met Esther Vergeer, Korie Homan en Jiske Griffioen vlogen door het schema heen met 3-0 overwinningen en ook Frankrijk was in de finale geen probleem 2-0. Bij ons ging het met Maikel Scheffers, Ronald Vink en mijzelf goed tot de halve finale, daar stond Frankrijk op ons te wachten. Helaas verloor Maikel Scheffers in drie sets van Stephane Houdet maar kon ik de stand gelijktrekken tegen Michael Jeremiasz. Een beslissende dubbel volgde waarin Michael Jeremiasz met Stephane Houdet speelde en Ronald Vink met mij het duo vormde. Vele lange spectaculaire rally's later mochten wij ons de winnaar noemen, 6-4 7-5. De finale was bereikt, tegen Japan die met 3-0 de Zweden geelimineerd hadden. Helaas waren zowel Satoshi Saida als Shingo Kunieda te goed voor resp.Maikel Scheffers en mij, hoewel de partijen goed en mooi tennis lieten zien werd het vlot 2-0 en mogen de Japanners zich Werelkampioen 2007 noemen.

13-06-2007

Eerste ronde World Team Cup door  -  @ 20:39:18
De eerste ronde van de World Team Cup hier in Stockholm (SWE) hebben we van Australie gewonnen. Maikel Scheffers speelde de eerste partij tegen Michael Dobby en was op dreef 6-0 6-1. Daarna was het mijn beurt om tegen de nr.10 van de wereld Ben Weekes aan te treden. Zonder al te veel moeite won ik deze partij ook met de uitslag 6-0 6-1. De dubbel speelde ik met Ronald Vink tegen Dobby en Weekes, de eerste set liepen we over ze heen waardoor we in de tweede set iets te speels werden, uitslag 6-0 6-2. De dames stuurden China met 3-0 naar huis en de jeugd won verrassend van Frankrijk waardoor ze vrijdag in de finale staan tegen Engeland.

11-06-2007

Invacare World Team Cup  -  @ 17:05:34
De Invacare World Team Cup is vandaag van start gegaan. In Stockholm spelen deze week 32 landen om de wereldbeker. De junioren waren vandaag het enige team van de Nederlanders die in actie kwamen, tegen Zweden werd het een gemakkelijke 3-0 overwinning. Wij als herenteam spelen de eerste ronde tegen Australie en komen morgen pas in actie. Vandaag staat om 18.00 uur alleen de officiele opening nog op het programma. Door Ton Rietveld wordt een weblog bijgehouden, KLIK HIER hier als u deze wilt lezen.

10-06-2007

Finale Roland Garros  -  @ 08:15:38
De finale van het toernooi op Roland Garros heb ik verloren van de Japanner Shingo Kunieda. Het begon allemaal goed en de partij liep gelijkmatig op naar 3-4 in de eerste set maar toen verloor ik mijn service game en won Shingo gelijk die van hem, weg set. De tweede brak Shingo mijn service en liep weg naar 4-2, gevochten als een tijger en lange service games volgden, ik kon de stand gelijktrekken 4-4 maar toen was ik waarschijnlijk te blij, ik verloor mijn service nogal dom en snel op love en ook de volgende game liep niet, 6-4. Bij de dames won Esther Vergeer in drie sets van Florence Gravellier (FRA) en samen met Maaike Smit de dames dubbel. Er was een frans succes op Roland Garros, in de herendubbel versloegen Stephane Houdet en Michael Jeremiasz de Japanners Shingo Kunieda en Satoshi Kunieda.

07-06-2007

Roland Garros  -  @ 18:48:18
Momenteel speel ik op Roland Garros, de eerste ronde tegen Stephane Houdet, de Fransman tegen wie ik de laatste twee keer in drie sets onderuit ging. Ik begon en eindigde erg relaxed, mijn slice backhand gaat steeds beter en Stephane maakte erg veel fouten. Je merkt toch dat gravel erg veel van je mobiliteit vereist en dat ging bij mij goed. Het werd uiteindelijk 6-2 6-2. Vandaag tegen Michael Jeremiasz, het lijkt op doorgestoken kaart, wederom een Fransoos. Ik begon nerveus maar bij 4-4 in de eerste set ging het weer ouderwets, slice backhands rechtdoor en op het gravel niet meer opkomend. Erg stabiel gespeeld waar Jeremiasz goed begon maar zijn geduld in de tweede set verloor. 6-4 6-1. Morgen tegen Shingo Kunieda (JAP), de nummer 1 geplaatste die won van zijn landgenoot Satoshi Saida in de eerste ronde en Martin Legner (AUT) in de halve finale. De dubbel gingen we (Legner en ik) onderuit tegen de Jappen, kansloos verloren we 6-3 6-3.

30-05-2007

Wisselend succes  -  @ 21:05:18
Het toernooi in Korea is met wisselend succes verlopen. In de single bereikte ik de halve finale maar verloor in drie sets van Ronald Vink. Ronald verloor helaas de finale ook in drie sets van Satoshi Saida (JAP). Er was toch nog enig succes maar dan in de dubbel. Samen met Maikel Scheffers speelde ik de finale tegen Ronald Vink en Satoshi Saida, na 6-2 5-1 werd het toch nog een derde set maar deze waren we te sterk voor onze tegenstanders, 6-3.

20-05-2007

Uitgeschakeld  -  @ 05:13:35
De tweede ronde tegen de Thaise speler kwam ik gemakkelijk door maar toen wachte de Fransman Houdet op mij. We begonnen terwijl de donderswolken naderde en vanwege de onweer staakten we de wedstrijd al snel bij 1-0. Toen we er weer opstonden werd het wederom zwart boven ons maar Houdet had de eerste set toen al te pakken 7-5. Het bleef lang dreigend weer maar ik pakte de tweede set 6-4. Toen sloeg de bliksem in een lichtmast op de baan naast ons waar de vonken er letterlijk vanaf sloegen en iedereen was sneller van de baan af dan erop. We speelden binnen verder waar ik in de derde een aantal breakkansen vergat te verzilveren en Stephane Houdet dat wel deed, 6-4 verloren. Houdet hield zijn vorm door ook Jeremiasz te verslaan en staat momenteel in de finale tegen Kunieda. Toen door naar de dubbel waar we in de halve finale stonden tegen de Japanners Saida en Kunieda. Eerste set 7-5 verloren maar heel goed gespeeld, dus doorgaan en de tweede kwam naar ons 6-4, derde set in het dubbelspel is tegenwoordig een super tie-break in de grand slam toernooien (ook bij de valide spelers). Helaas begonnen we te gemakkelijk en kwamen te snel 9-2 achter voordat we begonnen te tennissen, het werd 10-6. De Japanners wonnen het dubbelspel van Ronald Vink en Maikel Scheffers (NED) 6-0 6-2. Esther Vergeer (NED) won haar finale gemakkelijk van Sharon Walraven (NED) 6-0 6-1.

17-05-2007

Japan Open  -  @ 06:09:18
De eerste ronde in de Japan Open, Fukuoaka, speelde ik tegen de Japanner Yoneda en won gemakkelijk met 6-1 6-0. Nu tegen een Thai die ik nog geheel niet ken. Zoals altijd zijn het in Japan grote schema’s met veel spelers die alleen in Azie spelen en vaak totaal onbekend zijn. Wel kunnen ze alle een goede bal slaan, maar komen tactisch vaak te kort. Een eventuele kwart finale speel ik tegen Stephane Houdet (FRA) en de winnaar van ons mag in de halve tegen Jeremiasz (FRA). Aan de andere kant komen de Jappen Kunieda en Saida de Nederlanders Vink en Scheffers tegen. Een goede dubbel loting voor Eric en mij, de eerste ronde hebben we reeds gewonnen en de kwart finale spelen we tegen Mistry (ENG) en Cattaneo (FRA). Als we deze winnen spelen we in de halve tegen Saida en Kunieda. Enige verrassing tot nu toe is de uitschakeling van Jiske Griffioen (NED) door de Thaise Khantasith, die drie jaar geleden in de masters van Amersfoort door een hersenbloeding werd getroffen maar dus weer helemaal terug is.

09-04-2007

Florida Open ten einde  -  @ 16:55:31
Na een warme week in Boca Raton, Florida, zit het er weer op. De eerste ronde had ik een bye, de tweede ronde speelde ik tegen de linkshandige Frederic Cazeaudumec (FRA) die met een 11e plaats op de ranking een goede subtopper is. Ik won deze ontmoeting met 6-4 6-1. Nu kwam ik in de kwart finale Ronald Vink (NED) tegen. Zoals de laatste paar wedstrijden tegen hem beloofde het zwaar te worden, mede doordat hij vorige week in Pensacola goed had gepresteerd (finaleplaats) begon ik wat nerveus en verloor de 1e set 6-4. Nu kwam mijn ervaring van pas, waar ik constant bleef spelen werd Ronald steeds minder constant. Mooie rally’s werden afgewisseld door unforced errors. Het werd 4-6 6-2 6-4 voor mij. Nu een halve finale tegen Satoshi Saida (JAP). Ook altijd lastig aangezien hij hetzelfde spel heeft als ik. Eerste set wederon naar de tegenstander, 2e set met 6-1 naar mij en in de 3e set 5-3 voor en twee matchpoints. Helaas kon ik deze niet verzilveren en de volgende 4 games gingen naar Saida. De finale ging tussen Saida en Kunieda (JAP) die in de halve te sterk bleek voor Jeremiasz (FRA) en ook in de finale heerste 6-3 6-2. De dubbel met Jeremiasz speelde we goed, kwamen relatief eenvoudig in de finale maar vergaten dat we een team waren, waar Jeremiasz goed speelde maakte ik fouten en andersom, onze tegenstanders, de Jappen, waren te sterk en goed georganiseerd. 3-6 2-6. Bij de dames won Esther Vergeer (NED) zowel de single als de dubbel met Jiske Griffioen (NED).

30-03-2007

2e ronde verloren  -  @ 21:56:28
Helaas heb ik de 2e ronde in Pensacola verloren. Een goed spelende Stephane Houdet (FRA) stopte mij opmars naar de halve finale. Houdet won de 1e set in de tie-break nadat ik op 6-5 voor 2 set points had maar niet kon verzilveren. De 2e set won ik met 6-2 maar de derde verloor ik met 6-2. Ook Maikel Scheffers(NED) had het zwaar maar won toch in 3 sets van Jayant Mistry (GBR). Tadeus Kruszelnicki (POL) en Ronald Vink (NED) wonnen hun potjes relatief eenvoudig van resp. Lee Hinson (USA) en Larry Quintero (USA). Bij de dames wonnen alle geplaatste spelers hun wedstrijden. Korie Homan, Jiske Griffioen, Sharon Walraven (alle NED) en Florence Gravellier (FRA) komen elkaar tegen in de halve finales.

29-03-2007

Pensacola  -  @ 19:17:18
De loting voor de Pensacola Open is gedaan, het toernooi heeft een record aan deelnemers, totaal 124 uit 17 landen. De eerste ronde speel ik tegen de jonge Fransoos Peiffer, daarna tegen de winnaar van Stephane Houdet (FRA) en mijn dubbel partner Jon Rydberg (USA). Tadeus Kruszelnicki (POL) zal wachten in de halve finale, aan de andere kant in het schema bevinden zich Ronald Vink en Maikel Scheffers, beide uit Nederland. De dubbel loting zal vandaag plaatsvinden en ook daarin bevinden zich leuke dubbels. Dus gezamelijk met het mooie weer hier wordt het weer zweten.

20-02-2007

ABNAMRO Demonstratie  -  @ 21:26:45
Op zaterdag 24 februari zullen Esther Vergeer, Ronald Vink en ik een demonstratie verzorgen tijdens het ABNAMRO World Tennis Tournament in Ahoy te Rotterdam. Samen met publiekstrekker Richard Krajicek en bondscoach Jan Siemerink zullen we verschillende vormen laten zien. Tevens kan het publiek het daarna aan den lijve ervaren op een trainingsbaan. De bedoeling is dit jaar een demonstratie te verzorgen waarna wellicht volgend jaar een rolstoeltennis toernooi geintegreerd kan worden. De demonstratie wordt gesponsord door de stichting Tennis on Wheels.

07-02-2007

Australie Update  -  @ 12:10:18
De Australian Open in Melbourne ging de eerste partijen volledig volgens planning, eerste ronde een bye, tweede ronde tegen de fransman Cattaneo 6-1 6-0 en in de kwart finale de eerste test tegen landgenoot Maikel Scheffers 6-2 6-4. Nu kwam in de halve finale de altijd lastige Fransman Michael Jeremiasz, de gehele partij liep niet lekker, hoewel ik aan het eind meer winners had geslagen bleken de unforced errors de overhand te hebben, 1-6 6-4 1-6 verloren. Helaas net als vorig jaar in de halve finale uitgeschakeld. De dubbel met partner Shingo Kunieda (JAP) ging echter als nooit tevoren, een finale tegen de Nederlandse wereldkampioenen Maikel Scheffers en Ronald Vink werd met 6-2 6-0 afgesloten.

Nu werd het tijd naar Sydney te gaan, een zware loting met partijen tegen opkomende Fransman Stephane Houdet in de tweede ronde en oldtimer Martin Legner (AUT) in de kwart finale werden winnend afgesloten. Ook nu kwam ik in de halve finale Michael Jeremiasz (FRA) tegen maar het ging een stuk beter als in Melbourne, wederom veel winners maar veel minder unforced errors betekende winst met 6-4 7-5 en ik mocht de finale aantreden tegen Shingo Kunieda, vorige week nog winnaar in Melbourne en mijn dubbelpartner. De eerste set ging verloren door goed spel van Shingo maar ik begon aan het eind van deze set meer grip te krijgen wat resulteerde in een goede tweede set van mijn zijde, de derde set was een Athene deja vu, alles lukte en de winst ontging mij niet: 2-6 6-3 6-1. In de dubbel met Martin Legner gingen we in de halve finale ten onder tegen Maikel Scheffers en Ronald Vink, in een avondwedstrijd voor veel sponsoren en andere toeschouwers werd het 6-3 7-6.

22-01-2007

Australian Open  -  @ 14:45:18
Vandaag is in Melbourne de loting gedaan voor de Australian Open zie www.australianopen.com/en_AU/scores/draws/cs/index.html

07-01-2007

Nationale Kampioenschappen gespeeld  -  @ 10:39:18
Na een goede finale tegen Ronald Vink heb ik helaas mijn titel als nationaal kampioen dit jaar niet kunnen prolongeren. De eerste set van de finale giing erg goed maar toen kwam Ronald op stoom waarna hij de tweede set pakte en 4-2 voorkwam in de derde set. Ik knokte nog terug en dacht bij 4-4 en 30-0 in mijn voordeel dat er iets knakte bij Ronald maar hij knakte op de goede manier en pakte alsnog de winst met 3-6 6-3 6-4. Bij de dames kon Esther Vergeer haar titel wel prolongeren en speelde in de finale tegen Jiske Griffioen wederom een initiatiefrijke partij.

31-12-2006

Nationaal Kampioen 2006  -  @ 12:30:18
Na Internationaal op de 1e plaats geeindigd te zijn mag ik mij ook Nationaal Kampioen van 2006 noemen. Gedurende de kampioenschappen die plaatsvonden in Almere (Centre Point) speelde ik de finale tegen Maikel Scheffers. Hiervoor had ik al gewonnen van Sven Jonker en Kees Koers en won Maikel in de halve finale van Ronald Vink. De finale wist ik op een zakelijke manier af te sluiten alhoewel Maikel zeker in de tweede set kansen had. Het werd uiteindelijk 6-2 7-5. De dubbel speelde ik samen met youngster Tom Egberink, na een paar goede eerste ronde's waren Maikel en Ronald in de finale veel te sterk voor ons, maar dat hadden we verwacht van de wereldkampioenen !

19-11-2006

Winnaar !  -  @ 22:01:38
Na een spannende finale vandaag tegen Shingo Kunieda mag ik mij weer een jaar officieus wereldkampioen noemen. De eerste set ging gelijk op met breaks aan beide zijden. De beslissende tie-break begon ik met lef en iets meer risico wat zich uitbetaalde 7-2. De tweede set was een kopie van de eerste, wederom diverse breaks maar ik hield op 4-3 eindelijk mijn service 5-3 wat Kunieda daarna ook deed en mij vervolgens weer brak. Kortom ook in de tweede set moest een tie-break de winnaar bepalen en ook nu nam ik iets meer risico, oa mijn enige ace van de wedstrijd werd geslagen en kwam 6-3 voor met eigen service. Kunieda sloeg twee goede return maar sloeg op 6-5 zijn enige dubbele fout van de wedstrijd, game set match ! Bij de dames won Esther Vergeer voor de negende keer de titel, zij versloeg Sharon Walraven in de finale met 6-1 6-2.
Finale bereikt !  -  @ 09:39:18
Na de poulewedstrijden van resp. Tadeusz Kruszelnicki (6-3 3-6 6-4), Satoshi Saida (6-4 6-1) en Martin Legner (6-2 6-1) te hebben gewonnen moest ik gister tegen Michael Jeremiasz. De altijd lastige Fransman sloeg ik aan het begin weg en kwam 5-2 voor maar hij kwam terug om de eerste set in de tie-break te pakken. Nu liet hij iets gas los en kon ik hem in de tweede set met 6-1 verslaan maar kwam meteen in de derde set 2-0 en 3-1 achter. Met een sterke game waarin ik een break point wegwerkte kon ik aansluiting behouden en er zelfs meer van maken, met een mooie drop-shot eindigde ik de wedstrijd 6-4. In de andere halve finale stond Satoshi Saida tegen landgenoot Shingo Kunieda, Kunieda begon nerveus en verloor de eerste set waarna hij zich herpakte en toch nog won in drie sets. Bij de dames staat Esther Vergeer in de finale tegen Sharon Walraven.

16-11-2006

eerste ronde gespeeld  -  @ 11:30:23
De eerste ronde's van de masters te Amsterdam zijn gespeeld, ik moest mijn eerste partij tegen Tadeusz Kruszelnicki spelen. Een tegenstander die alles of niets speelt en dat ook deze keer deed. Bijna geen rally's en dus weinig kans om lekker in het spel te komen. De eerste set won ik met 6-3 dankzij veel fouten van mijn tegenstander waarbij in de tweede set alles lukte, hij kwam 5-1 voor en maakte toen weer fouten tot 5-4 maar serveerde de set toch uit 6-4. Nu maakte hij weer veel fouten waardoor ik 3-0 voorkwam, gelukkig want hij maakte nu geen fouten meer en kwam 4-3 voor. Nu gingen we beide voorzichtiger spelen en dat was in mijn voordeel 6-4. In de andere poulewedstrijden hadden Maikel Scheffer, Ronald Vink en Martin Legner weinig in te brengen tegen resp.Michael Jeremiasz, Shingo Kunieda en Satoshi Saida. Vanavond om 19.00 uur speel ik mijn tweede poulewedstrijd tegen Martin Legner.

14-11-2006

Loting single's masters  -  @ 21:06:18
De loting voor de single masters heeft vandaag in het Victoria Hotel te Amsterdam plaats gevonden. Door mijn eerste plaats op de wereldranking sta ik ook als eerste geplaats in groep 1, Shingo Kunieda als eerste in groep 2. Bij mij in de groep zitten verder Satoshi Saida, Tadeus Kruszelnicki en Martin Legner. Bij Shingo zitten Michael Jeremiasz, Ronald Vink en Maikel Scheffers. Voor morgen staan de eerste wedstrijden gepland, Vanaf 14.00 uur in het Frans Otten Stadion te Amsterdam.

13-11-2006

Einde dubbel masters  -  @ 22:21:56
Na een spannende partij op hoog niveau hebben Shingo en ik het onderspit moeten delven tegen Maikel Scheffers en Ronald Vink. De eerste set wonnen we eenvoudig met 6-1 maar toen kwam Ronald Vink op stoom. Hij maakte geen fout meer en maakte met zijn slagen zoveel druk dat Maikel aan het net zijn werk kon doen. We verloren in drie sets maar pakten gelukkig nog de derde plaats door ook in drie sets te winnen van Satoshi Saida en Martin Legner. In de andere halve finale wonnen Michael Jeremiasz en Jayant Mistry dus hun partij van Legner en Saida maar ook zij konden in de finale niet op tegen het geweld van Ronald en Maikel waardoor zij de uiteindelijke winnaars werden.

10-11-2006

Halve finale bereikt.  -  @ 11:05:18
Ook de derde poulewedstrijd hebben Shingo en ik gewonnen, tegen de Zweden Peter Wikstrom en Steffen Olsen werd het 6-4 6-2. Waarschijnlijk zullen we de halve finale spelen tegen Maikel Scheffers en Ronald Vink die goed in vorm zijn maar hun eerste poulewedstrijd verloren van Saida en Legner. De andere wedstrijden moeten op dit moment nog gespeeld worden.

09-11-2006

2006 Camozzi Doubles Masters  -  @ 20:00:18
In Italië zijn de dubbels Masters begonnen. De eerste twee wedstrijden zijn gestreden. Er zijn twee poules: poule 1: 1. Martin Legner/Satoshi Saida 2. Maikel Scheffers/Ronald Vink 3. Frederic Cattaneo/Stephane Houdet 4. Piotr Jaroszewski/Ben Weekes poule 2: 1. Robin Ammerlaan/ Shingo Kunida 2. Michael Jeremiasz/Jayant Mistry 3. Tadeusz Kruszelnicki/Lahcen Majdi 4. Stefan Olsson/Peter Wikstrom. Gisteren zijn de nummers 1 tegen 2 en 3 tegen 4 begonnen. Ik begon met Shingo, nog nooit eerder hebben we samen gedubbeld, tegen de winnaars van vorig jaar. We wonnen onverwacht gemakkelijk met 6-0 6-0. Tadeusz en Lahcen tegen Stefan en Peter werd gewonnen door Stefan en Peter met 6-2 6-3. In de andere poule begonnen Maikel en Ronald tegen Martin en Satoshi, een spannende drie-setter 6-3 4-6 6-4 voor Martin en Satoshi. De laaste wedstrijd werd gewonnen door Frederic en Stephane met 6-2 6-3. Ook de tweede partij werd door ons gewonnen met van Tadeusz en Lahcen 6-2 6-3. In onze poule wonne Jayant en Michael in drie sets van de Zweden waardoor de strijd om de tweede plaats in de poule interessant kan worden.

11-10-2006

Finales San Diego  -  @ 21:20:31
Na de dubbel finale met 6-1 6-3 gewonnen te hebben met Michael Jeremiasz (FRA) tegen Shingo Kunieda (JAP) en Stephane Houdet (FRA) was het op zondag tijd voor de single finale tegen Shingo Kunieda. De eerste set ging gelijk op met breaks aan beide kanten en ik kwam 5-4 voor met eigen service, Shingo brak echter gelijk terug en hield zijn service, waarna hij mij wederom brak en de eerste set won 7-5. De tweede set verliep als de eerste maar nu kwam ik aan het eind te kort en verloor deze 6-4. Bij de dames won Esther de finale van Florence Gravellier (FRA) en samen met Jiske Griffioen wonnen zij van Maaike Smit en Korie Homan.

06-10-2006

tot nu toe goed !  -  @ 21:39:18
Het gaat zoals gepland, in de eerste ronde hier in San Diego won ik van de Canadees Yann met 6-0 6-0. Toen kwam Fabian Mazzei (ITA) die in zijn nieuwe stoel nog geen partij gespeeld had en deze wilde uitproberen tegen mij, het werd 6-0 6-2. Nu kwam het echte werk, goed voorbereid en opgewarmd werd het 6-0 6-3 tegen Ronald Vink (NED). De halve finale tegen Satoshi Saida (JAP) wachtte. Aan de andere kant van het schema wonnen Shingo Kunieda (JAP) en Michael Jeremiasz (FRA)hun rondes ook en moesten tegen elkaar in de halve finale, het werd een driesetter in het voordeel van Kunieda. Mijn halve finale was binnen het uur over, 6-0 6-3 in mijn voordeel. Dus wederom een finale tegen Shingo Kunieda (JAP) en de winnaar zal de nieuwe nummer 1 positie overnemen ! De halve finale dubbel moet ik nog spelen, samen met Michael Jeremiasz tegen Ronald Vink en Maikel Scheffers, aan de andere kant van dit schema Martin Legner (AUT) met Satoshi Saida (JAP) tegen Shingo Kunieda (JAP) en Stephane Houdet (FRA). De dames finale gaat tussen Esther Vergeer (NED), die won van Sharon Walraven (NED), en Florence Gravellier (FRA), die won van Jiske Griffioen (NED).

04-10-2006

San Diego  -  @ 08:00:51
De loting is bekend, Ik speel de eerste ronde hier in San Diego tegen de Canadees Yann Mathieu, daarna de tweede ronde tegen Fabian Mazzei (ITA), de kwart finale zal ik waarschijnlijk Ronald Vink (NED) tegenkomen waarna de halve finale tegen Satoshi Saida (JAP) of Tadeusz Kruszelnicki (POL) volgt. Bovenin het schema zit Michael Jeremiasz (FRA), Martin Legner (AUT), Shingo Kunieda (JAP) en Maikel Scheffers (NED). Met de huidige top acht en aankomend talent Stephane Houdet (FRA) kan je niet meer spreken van een goede of slechte loting, vanaf de kwart finale is het knokken !

03-10-2006

Atlanta Masters  -  @ 21:39:18
Afgelopen week heb ik de Atlanta Masters gespeeld, na de eerste ronde een bye te hebben gehad moest ik de tweede ronde tegen Steve Welsh, het was eenvoudig en de wedstrijd verliep snel, 6-0 6-0. Daarna de halve finale tegen Satoshi Saida (JAP) waar ik altijd een goede partij tegen speel. Ook nu weer ging de wedstrijd gelijk op tot de derde set 3-3 waarna ik gelukkig aan het langste eind trok. Daarna de finale tegen Shingo Kunieda (JAP) die in de halve finale van Tadeusz Kruszelnicki (POL) won. Een lang durende finale, 2 1/2 uur, die gelijk opging tot 5-5 in de derde set. Helaas maakte ik de laatste twee games veel onnodige fouten wat mij de wedstrijd kostte. De dubbel moesten we door een rugblessure van Michael Jeremiasz (FRA) al in de tweede ronde opgeven. Al met al toch een goede voorbereiding voor de US Open in San Diego, een super series event (grand slam) waar veel punten te verdienen zijn.

11-09-2006

Twee keer winst !!  -  @ 15:57:26
Zowel in de enkel als de dubbel finale is er afgelopen weekend in Ney York winst geboekt. In de dubbel finale, afgelopen zaterdag samen met partner Michael Jeremiasz (FRA) versloegen we het koppel Tadeusz Kruszelnicki (POL) en Shingo Kunieda (JAP). De eerste set ging gelijk op tot 6-6 maar in de beslissende tie-break waren we te sterk 7-2. De tweede set ging toen bijna vanzelf, waar Tadeusz en Shingo meer verkrampten gingen wij juist meer ontspannen spelen 6-1. De single op zondag moest ik tegen Michael Jeremiasz, een dag ervoor nog mijn partner. Een eerste set, voor een vol stadion, die volledig gelijk opging tot de tie-break waarin ik erg veel fouten maakte ging naar Michael. Een tweede set waarbij ik de sterkste en stabielste was ging met 6-3 naar mij. Een beslissende derde set waarbij ik de eerste vier games maakte en vervolgens Michael vier games op rij werd dus een spannend eind. Na de come back van Michael stond hij 40-15 voor maar wist ik de game naar mij toe te trekken, Miachael won toen weer zijn game 5-5. Eindelijk kon ik weer goed serveren, er gaat toch wat spanning in je arm zitten maar ik maakte mijn game en kon gelukkig deze ontspannen slagen doorzetten. 7-5 in de derde set voor de derde keer achter elkaar dat we tegen elkaar uitkomen, het blijft spannend ! Bij de dames won Esther Vergeer de finale van Sharon Walraven 6-1 6-2.
foto ITF

09-09-2006

Ook de dubbel finale  -  @ 17:14:00
Na een spannende wedstrijd is ook de dubbel finale bereikt. In de eerste set werden Michael Jeremiasz (FRA) en ik weggespeeld door Ronald Vink (NED) en Maikel Scheffers (NED). Als we iets teveel wilden doen maakten wij de fout, als we te weinig deden sloeg Ronald of Maikel een winner, zij maakten tot op dat moment geen fouten. Nadat de eerste set 6-3 verloren ging kwamen we 3-0 achter in de tweede, toen begonnen ook zij fouten te maken, bij 5-3 achter in de tweede namen wij wat meer risico wat een positief resultaat gaf. Ronald en Maikel maakten meer en meer fouten en na de tweede set 7-5 gewonnen te hebben kwamen wij meteen 3-0 wat het totale verzet brak. Einduitslag 3-6 7-5 6-1. We spelen in de finale tegen Shingo Kunieda (JAP) en Tadeusz Kruszelnicki (POL) die eenvoudig wonnen van Jon Rydberg en Larry Quintero (beide USA). 6-2 6-2.

08-09-2006

In de finale  -  @ 21:52:18
Nadat ik mijn eerste partij tegen Larry Quintero (USA) had gewonnen met 6-1 6-3 werd mijn volgende uitdaging Ronald Vink (NED). Hij had zijn eerste partij ook vrij eenvoudig gewonnen van Jon Rydberg (USA). Ik begon erg goed en pakte elke bal snel aan waardoor Ronald minder tijd kreeg en veel fouten maakte, in de tweede set liet ik Ronald teveel spelen en kwam 4-3 achter waarna ik er gelukkig weer een stapje bij kon doen en mijn "oude" niveau weer haalde, 6-2 6-4. Aan de andere kant speelde Michael Jeremiasz (FRA) een thriller tegen Shingo Kunieda (JAP), waar Kunieda de eerste set pakte en in de tweede drie matchpoints had was het toch Jeremiasz die er met de winst vandoor ging. 3-6 7-6 6-1. Bij de dames wist Korie Homan (NED) niet van landgenote Sharon Walraven te winnen. Sharon speelt de finale tegen Esther Vergeer die overtuigend won van Maaike Smit. Later op de dag zullen de halve finale's in de dubbel gespeeld worden.

06-09-2006

US Open New York loting  -  @ 18:10:57
De loting voor de US Open in New York, Flushing Meadow, is geweest. In de eerste ronde tref ik Larry Quintero, de Amerikaan die met een wild card het toernooi is binnen gekomen. De tweede ronde, tevens de halve finale, speel ik na winst op Larry Quintero tegen Ronald Vink (NED) of Jon Rydberg (USA). Aan de andere kant staat Michael Jeremiasz (FRA) als eerste geplaatst, hij speelt zijn eerste ronde tegen Tadeusz Kruszelnicki (POL). De laatste kwart finalisten zijn Maikel Scheffers (NED) en Shingo Kunieda (JAP).

21-08-2006

Generali Austrian Open  -  @ 21:20:18
Schitterend weer en een mooi plaats om te spelen, Gross-Siegharts in Oostenrijk. De Generali Austrian Open ging van start en ik mocht de tweede ronde (1e ronde een bye) tegen Adi Peinsith (AUT), op het kunstgras doen mijn slice ballen het goed, het werd 6-1 6-1. De derde ronde optreden tegen Duitser Steffen Sommerfeld, op gravel een geducht tegenstander ivm zijn hoge topspin backhand ballen maar op deze ondergrond werd ook deze partij 6-1 6-1. Nu de halve finale tegen Miroslav Brychta (CZE) die eenzelfde backhand heeft als mijn vorige tegenstander maar hij kreeg niets in te brengen, in exact 31 minuten werd het 6-0 6-0. De finale tegen Tadeusz Kruszelnicki (POL) die in de halve finale Martin Legner (AUT) met 6-2 6-1 het veld afsloeg werd alleen in de tweede set spannend, het ging hierin gelijk op tot 3-3 waarna Kruszelnicki een breakkans kreeg maar deze niet wist te verzilveren, ik won mijn game en brak gelijk door zijn opslag. Het verzet was nu totaal gebroken en mijn laatste servicegame ging weer vrij gemakkelijk, 6-1 6-3. In de herendubbel met Martin Legner (AUT) kregen we alleen in de finale tegenstand, onze tegenstanders Miroslav Brychta (CZE) en Piotr Jaroszewski (POL) beten zich letterlijk vast in het kunstgras maar met de kunstgrepen van Martin aan het net werd het toch 6-2 6-4. Bij de dames won Maaike Smit (NED) de finale van Agnieszka Bartczak (POL) met 6-4 6-2. De damesdubbel werd door Maaike Smit en Aniek van Koot (NED) winnend afgesloten.
Update Antwerpen en Austrian Open  -  @ 21:07:56
Helaas heb ik niet altijd de gelegenheid om mijn website bij te houden, zo ook de afgelopen week. De halve finale in Antwerpen speelde ik tegen Alvaro Illobre (SPA) en won ik met 6-1 6-1, waarna ik de finale mocht spelen tegen Gert Vos (BEL) die zijn partij tegen Miroslav Brychta (CZE) in drie sets winnend wist af te sluiten. Na een hele week indoor te hebben gespeeld waren de weergoden de finaledag ons goed gezind. Buiten op het gravel in de zon wist ik ook de finale te winnen met 6-0 6-2. De finale van de dubbel speelden we (Kees Koers en ik) tegen Miroslav Brychta (CZE) en Gert Vos (BEL) die natuurlijk op revance uit waren. Het werd na een spannende partij 6-4 6-3 voor de tegenpartij. Hierna snel inpakken en naar huis om de kleren te wassen, maandagochtend op naar Oostenrijk om aldaar de Generali Austrian Open te spelen. Een mooi toernooi op het snelle kunstgras, dubbelpartner Martin Legner en angstgegner Tadeus Kruszelnicki zouden er ook zijn.

10-08-2006

1e ronde's Antwerpen  -  @ 20:58:25
In de eerste ronde van de Antwerpen Open heb ik vandaag tegen Christof Mira (ESP) gespeeld, het werd 6-0 6-0 en daardoor mag ik morgen tegen Robinson Mendez (CHI). Aan de andere kant van het schema wist ook Miroslav Brychta zijn partij te winnen. Samen met dubbelpartner Kees Koers werd er op het natte gravel gewonnen van Dick Eikenaar en Michael Mertel. Bij de dames werd eerst geplaatste Jiske Griffioen wederom op de proef gesteld door Djoke van Marum maar wist toch in drie sets te winnen. Ook de lokale favoriet, Brigitte Ameryckx die als tweede geplaatst is, wist haar partij te winnen.

06-08-2006

Kampioen in Utrecht  -  @ 21:21:23
Nadat ik ook van de belg Gert Vos had gewonnen in de halve finale mocht ik vandaag de finale tegen Ronald VinK spelen. Na een gelijk opgaande eerste set won ik deze met 6-3 en liep meteen uit naar 3-0 in de tweede set, ik dacht dat Ronald de partij liet lopen maar hij knokte terug tot 4-4, gelukkig hield ik de controle over de set en serveerde de partij uitop 5-4. De dubbel speelden we (Eric Stuurman en ik) tegen Gert Vos en Ronald Vink. Na een matige eerste set van ons mochten Gert en Ronald het uitserveren op 5-4 in de tweede set, maar wij trokken de set naar ons toe ondanks drie matchpoints van de tegenpartij, helaas konden we het niveau niet volhouden en verloren na 2 1/2 uur de wedstrijd. Bij de dames kon Korie Homan haar kunststukje niet herhalen, geplaatste spelers als Florence Gravellier (FRA) en Jiske Griffioen gingen tegen haar ten onder maar Esther Vergeer was een maatje te groot 6-0 6-0. De quad categorie werd door David Wagner van Nick Taylor gewonnen.

05-08-2006

Daimler Chrysler Open  -  @ 12:21:10
De eerste ronde's in de Daimler Chrysler Open te Utrecht zijn reeds gespeeld. In de single kreeg ik in de eerste ronde een bye, en kwam ik zowel in de tweede als derde ronde weinig tegenstand tegen, beide partijen werden 6-0 6-0. Nu sta ik in de halve finale tegen de Belg Gert Vos, die in de kwart finale van Eric Stuurman met 6-3 6-0 won. De andere halve finale zal gaan tussen Ronald Vink en Robinson Mendez. In de dubbel, samen met Eric Stuurman, staan we ook in de halve finale. Bij de dames gaan de halve finale tussen Jiske Griffioen en Korie Homan, aan de andere zijde van het schema Esther Vergeer tegen Mie Yaosa (JAP).

31-07-2006

Kampioen !  -  @ 17:30:51
De finale van de British Open speelde ik tegen Satoshi Saida, een speler waar ik meestal een zware partij tegen speel doordat hij hetzelfde type spel heeft als ik. Zo ook in de finale van deze Super Series Brits Open, de eerste set ging helemaal gelijkwaardig op wat resulteerde in een tie-break, ik stond hierin voor tot Saida een paar fantastische topspin backhands liet zien en de tie-break naar zich toe trok. Wederom ging de tweede set gelijk op tot 3-3 waarna ik zijn service brak en doorliep naar 6-3. Ik dacht alleen maar aan de eerste twee games in de derde set, als je die goed begint zit je meestal goed, dat bleek toen ik volledig uitgelopen was naar 5-0, Saida haalde nog een game maar toen serveerde ik het uit. Door dit reultaat stijg ik weer een plaatsje op de ranking, ik ben weer 2e !

29-07-2006

Finale Brits Open bereikt  -  @ 20:21:28
Afgelopen week heb ik in Nottngham deelgenomen aan de British Open, een Super Series (grand slam) evenement. De eerste en tweede ronde speelde ik tegen resp. Alberto Corradi (ITA) en Martin Erni (SWI) en ondervond ik weinig problemen, beide partijen won ik 6-1 6-1. Daarna werd het serieus, de kwart finale tegen Nederlander Ronald Vink die in dit jaar al een paar top tien spelers verslagen heeft en zichzelf ook tot deze groep mag rekenen. Een beetje zenuwachtig begin van beide zijden maar ik had constant het initiatief en de controle over de partij, 6-3 6-1. Vandaag wachtte de nummer 1 van de wereld Michael Jeremiasz in de halve finale op me, een goede eerste set, een mindere tweede die ik liet lopen bracht ons in een gelijk opgaande derde set, op 4-4 brak ik de service van Michael op love met vier goede returns op rij. Michael deed hetzelfde zodat de stand 5-5 werd en wederom brak ik zijn service. Mede geholpen door de wind, die haaks over de baan blies, kon ik het nu uitserveren 7-5 wat mij een plaats in de finale opleverde. Mijn tegenstander morgen is Satoshi Saida die na een moelijke kwart finale tegen Martin Legner (AUT) 7-5 6-4 en een nog zwaardere halve finale tegen Shingo Kunieda (JAP) 7-6 4-6 6-3 hopenlijk een beetje moe is. De dubbel heb ik samen gespeeld met Jayant Mistry, we gingen helaas kansloos in de halve finale ten onder tegen Michael Jeremiasz en Martin Legner 6-1 6-1, de finale hebben zij ook gewonnen van Saida en Kunieda 7-5 6-4. Ondertussen is ook de dames finale gespeeld waar Jiske Griffioen het opnam tegen Esther Vergeer, Esther won ook deze partij zonder setverlies 6-4 6-1.

16-07-2006

Winnaar Amsterdam Open  -  @ 21:29:10
Voor de zesde keer in zeven jaar mag ik mij kampioen Amsterdam Open noemen. In de finale speelde ik tegen Maikel Scheffers. De eerste set ging gelijk op tot 3-2 waarna ik uitliep naar 6-2. De tweede set was een kopie hiervan met het verschil dat het tot 4-3 gelijk opging waarna ik uitliep naar 6-3. De dubbel speelden we (Ronald Vink en ik) tegen Maikel Scheffers en Frederic Cattaneo (FRA). Zowel de eerste als tweede set hielden we in de hand en we speelden het degelijk uit 6-2 6-2. Bij de dames ging de titel naar Esther Vergeer en bij de quads naar David Wagner.

15-07-2006

Twee Finale's Amsterdam  -  @ 22:51:45
Morgen 16 juli speel ik om 12.00 uur de finale single en om 13.30 uur de finale dubbel in het toernooi van de Amsterdam Open. Vandaag mocht ik in de halve finale van de single tegen Ronald Vink, die tevens mijn dubbel partner is. Ik begon erg goed en Ronald had veel moeite met de baansoort, een soort rubber waardoor de ballen erg hoog stuiten. Na de eerste set ging het lang gelijk op maar ik hield vanaf het begin een break waardoor de uitslag 6-1 6-4 werd. De halve finale van de dubbel mochten we spelen tegen de Wolrd Team Cup junior kampioenen uit Belgie. Dat ze nog veel moeten leren blijkt ook uit de uitslag 6-0 6-1. De single finale speel ik tegen Maikel Scheffers.

10-07-2006

Wimbledon voorbij  -  @ 21:15:58
Wimbledon is voorbij. Na een weekend op het heilige gras heb ik er gemengde gevoelens aan over gehouden. Allereerst omdat we (Martin Legner en ik) onze eerste partij verloren, eigenlijk kansloos van Jayant Mistry en Michael Jeremiasz. Het werd 6-1 6-3 en er waren een aantal spannende games, maar Martin en ik zijn nooit in de wedstrijd gekomen (of door onze tegenstanders toegelaten). In de andere halve finale waren de Japanners Shingo Kunieda en Satoshi Saida te sterk voor Miroslav Brychta en Tadeus Kruszelnicki en zij bleken ook in de finale te sterk voor Jayant en Michael zodat zij zich Wimbledon Kampioenen 2006 mogen noemen. Positief voor ons was dat we de strijd om de derde plek met 6-3 6-1 wonnen op een met afgeladen tribunes omgeven baan 4. De tijd was perfect uitgekozen waardoor wij de enige partijen speelden van dat moment en dat was zeker terug te zien op de tribunes (en te horen).

03-07-2006

Sterke dubbels op Wimbledon  -  @ 17:50:23
Een viertal dubbel teams zullen aankomend weekend op Wimbledon hun kunsten vertonen. Naast Paralympisch gouden medaillewinnaars Satoshi Satida en Shingo Kunieda (JAP) zullen ook de titel verdedigers Michal Jeremiasz (FRA) en Jayant Mistry (ENG) aanwezig zijn. De titelverdedigers mogen het eerst opnemen tegen ons (Martin Legner en ik) en de Japanse gouden trein gaan hun eerste wedstrijd spelen tegen Miloslav Brychta (TJE) en Tadeus Kruszelnicki (POL). De winnaars spelen tegen elkaar om de eerste en tweede plaats, de verliezers om de derde en vierde plek.

26-06-2006

Einde Tjechie Open  -  @ 14:53:56
Helaas heb ik afgelopen zaterdag de halve finale single verloren van Shingo Kunieda. Shingo speelde verrassend goed en ik een stuk minder dan de dag ervoor in de kwart finale tegen Martin Legner. De dubbel zaterdagmiddag verliep wel weer uitstekend waardoor we (Ronald Vink en ik) toch nog gisteren de finale mochten spelen. Ronald won ook zijn halve finale tegen Maikel Scheffers in drie sets maar ook hij kon in de finale Shingo Kunieda niet van de winst afhouden 7-6 7-6. Maikel Scheffers en partner Tadeus Kruszelnicki wonnen de halve finale van de eerste geplaatste japanners Satoshi Saida en Shingo Kunieda, zij werden dus onze tegenstanders in de finale op zondag. De finale waarin leuke rally's en mooi spel te zien was, we wonnen met 6-3 6-2 en hoewel de score anders doet vermoeden waren er vele spannende duece games. Bij de dames won Jiske Griffioen de finale in drie spannende sets van Sharon Walraven, ook de dames dubbel finale werd door hun samen gewonnen van Maaike Smit en Beth Arnoult.

23-06-2006

Nederlanders delegeren Tjechie Open  -  @ 17:52:56
De Nederlanders doen het goed in Prostejov, Tjechie. In het ITF1 toernooi staan bij de dames Jiske Griffioen en Sharon Walraven in de finale. Bij de heren won Ronald Vink vandaag verrassend van Satoshi Saida met 6-3 7-5, een andere geplaatste speler, Tadeusz Kruszelnicki verloor zijn partij van Maikel Scheffers met 3-6 7-6 6-2. Maikel en Ronald zullen elkaar tegenkomen in de halve finale. Zelf won ik mijn eerste partij van Leonid Shefchik met 6-0 6-0 en mijn tweede partij van Martin Legner 6-2 6-0. Ik mag de halve finale tegen Shingo Kunieda spelen die de laatste drie toernooien op zijn naam schreef, hij won hier in drie sets van Peter Wikstrom, een leuke ontmoeting dus. In de dubbel mogen we (Ronald Vink en ik) het in de halve finale opnemen tegen Miroslav Brychta en Martin Legner, een herhaling van de finale die we afgelopen week in Slovakije speelden.

19-06-2006

Uitstekende Slovakije Open.  -  @ 10:55:25
De Slovakia Open, een toernooi in Bratislava, is uitstekend verlopen. Nadat ik alle Nederlanders van me af had geschud, Ronald Vink in de kwart finale 6-4 6-3 en Maikel Scheffers in de halve finale 6-1 6-4, heb ik ook de finale van Tadeus Kruszelnicki gewonnen 6-4 6-0. Ook de dubbel samen met Ronald Vink verliep goed, in de halve finale wonnen we vrij eenvoudig van Maikel Scheffers en Tadeus Kruszelnicki waarna we de finale op zaterdag speelden tegen Miroslav Brychta en Martin Legner, deze partij begon een beetje nerveus maar wonnen we toch relatief eenvoudig met 6-4 6-2. Het weer speelde zeker parten waar het op zaterdag zo'n 30 graden werd. Toch is dit een goede voorbereiding op aankomende week waar een sterk deelnemersveld zijn opwachting maakt voor een toernooi in Tjechie.

12-06-2006

Winnaar Kiwanis Brabants Open  -  @ 14:39:18
Na een warm weekend heb ik het Brabants Open gewonnen. Met 6-1 6-1 won ik in de finale van Ronald Vink. Een goede stabiele finale van mij met erg veel winners en een actief rijgedrag op de baan. Wellicht kwam dit door mijn dubbelspel waar ik de partner was van niemand minder dan Jaap Lodder. 15 jaar Brabants Open en voor deze gelegenheid speelden we weer eens samen. Jaap had al 6 jaar geen racket meer aangeraakt maar zijn befaamde drop-shots werkten nog als vanouds. De eerste ronde wonnen we met 6-4 6-3 van Ronald Vink en Willem Tuijl, daarna de halve finale tegen Ad Hermans en Ad Lenting. Om 10.00 uur op de zondag ochtend na een geweldig feest mogelijk gemaakt door de Emcart groep bleek dat Ad en Ad iets te veel gratis drankjes hadden ingenomen, het werd 6-3 6-2. Helaas konden we het goede niveau niet volhouden en ging de finale verloren met 6-3 6-3 tegen Maikel Scheffers en Bas van Erp. Toch een goede voorbereiding op het gravel, volgende week Slovakije !

15-05-2006

Demonstratie Spierdijk  -  @ 23:24:56
Aanstaande zaterdag 20 mei zal ik op sportpark Spierdijk, Oeverland 2 te Spierdijk, een demonstratie verzorgen. Het gehele weekend is er een "sportspektakel" en rolstoelsporten worden hierin geintregreerd. In dit kader zal ik dan ook een aantal games spelen tegen de voorzitter van de vereniging, Wim Laan, en samen met hem zullen we het opnemen tegen de clubkampioenen. Als afsluiting zullen ook de valide spelers plaatsnemen in de rolstoel om mijn sport te ervaren.

08-05-2006

Gewonnen !!!!!  -  @ 14:35:25
De finale van de World Team Cup 2006 in Brazilie was erg spannend. Nadat Maikel Scheffers de eerste single had verloren van Stephane Houdet met 7-5 6-4 mocht ik aan de slag. Tegen Michael Jeremiasz, momenteel nummer 1 van de wereld, verloor ik de eerste set met 6-2 kansloos, toch speelde ik niet verkeerd en bleef hetzelfde doen alleen zonder de onnodige fouten. Hierdoor ging de tweede set naar mij met 6-3 en werd het echt spannend. De derde set ging gelijk op maar bij 6-5 in de derde behield ik mijn servicegame, 7-5. Na deze winst moest de dubbel gespeeld worden. Met partner Ronald Vink ging het wederom erg goed en we kwamen al snel 6-4 4-2 voor, met 4 kansen op 5-2 braken de fransen toch mijn service en kwamen zij terug 4-4, toen maakte Ronald geen fout meer en sloegen we ons samen naar de winst 6-4. Ook de dames wonnen hun partijen, tegen Zwitserland was het in 1 uur en 45 minuten gebeurt. Jiske Griffioen won 6-4 6-0, Esther Vergeer 6-0 6-0. Dus wederom dubbel wereldkampioen !

06-05-2006

Finale bereikt !  -  @ 14:35:23
We hebben de finale bereikt. Polen werd met 3-0 naar huis gestuurd. De eerste single won Maikel Scheffers van Piotr Jarowzeski met 6-2 6-2. Hoewel er een aantal erg lange games waren kon Maikel deze allemaal naar zich toe trekken. Dat maakte het voor mij alweer makkelijker. Tegen Tadeusz Kruszelnicki, momenteel nummer 3 van de wereld, kwam ik al in de eerste set snel voor 5-2 maar liet ik hem weer terugkomen tot 5-4. Gelukkig maakte hij een tweetal dubbele fouten op het eind waardoor ik 6-4 won. De tweede set ging gelijk op tot 3-2, daarna werd de afspraak met onze coach (Aad Zwaan) gemaakt alleen nog maar aan te vallen en dus naar het net toe. Dit werkte verbluffend goed en met goed volleywerk maakte ik de tweede set af 6-2. De dubbel werd nog "voor de fun" gespeeld, Eric Stuurman en Ronald Vink lieten geen spaan over van de Polen, 6-0 6-0. Morgen tegen Frankrijk die ook met 3-0 wonnen van Oostenrijk. De dames mogen morgen ook in de finale, tot nu toe geen steekje laten vallen mogen zij optreden tegen Zwitserland.

04-05-2006

Amerika verslagen  -  @ 13:44:55
In de tweede ronde van de World Team Cup in Brazilie hebben we Amerika verslagen met 3-0. De eerste wedstrijd werd gespeeld tussen Ronald Vink en John Rydberg. Ronald won de eerste set nipt met 7-5 maar de tweede ging met 6-4 naar de Amerikanen, gelukkig kon Ronald de derde set naar zich toe trekken met 6-1 waardoor het voor mij een stukje makkelijker tennissen werd. Ik speelde tegen Larry Quintero, er ging weing bij mij verkeerd en ik was dan ook in 35 minuten klaar, 6-1 6-0. De dubbel, een formaliteit werd door Eric Stuurman en Maikel Scheffers met 6-1 6-1 gewonnen van Larry Quintero en Lee Hinson. De halve finale, zaterdag, moeten we optreden tegen de Polen die met 2-1 wonnen van Zweden.

02-05-2006

Eerste ronde WTC 2006  -  @ 10:22:10
De eerste ronde in de World Team Cup hebben we gewonnen, Maikel Scheffers won de eerste partij van Peter Seidl. Na een nerveuze start werd het uiteindelijk 6-2 6-2. Daarna was ik aan de beurt. Ik speelde tegen Steffen Sommerfeld een goede eerste set, 6-0, toen werd de concentratie wat minder en kwam met 2-1 achter waarna ik mijn oude niveau weer haalde 6-2. Ook de dames hebben hun eerste wedstrijd gewonnen van Chinese Taipei. De junioren en quads komen vandaag in actie, beide moeten zij tegen Engeland.

30-04-2006

Loting World Team Cup  -  @ 21:39:18
De loting voor de Invacare World Team Cup in Brazilie is bekend. In de eerste ronde spelen we tegen Duitsland, daarna in de kwart finale tegen Amerika en in de halve komen we Polen of Zweden tegen. Als alles naar wens gaat staan we aan het eind van de week tegen Frankrijk in de finale. We zijn met het hele team (18 man sterk) nu al een dag of vier in Brasilia, de hoofdstad van Brazilie, aan het trainen en relaxen. Koninginnedag voor ons werd gevierd op de Nederlandse ambassade, op uitnodiging van de ambassadeur werd er een tuinparty gehouden met grote barbeque en een hoop Nederlanders, erg gezellig dus. Nu nog een avondsessie trainen ivm het kunstlicht hier en dan morgen de eerste wedstrijden.

11-04-2006

Gelijk spel !!  -  @ 13:08:22
Hoe is het mogelijk, voor het eerst in mijn carriere een gelijk spel gespeeld in tennis. Nadat ik Ronald Vink in de kwart finale verslagen had mocht ik de halve finale tegen Martin Legner, deze partij won ik met 6-3 6-3. In de andere halve finale won Jeremiasz van Kruszelnicki. De halve finale dubbel wonnen we (Michael en ik) van Michael Scheffers en Ronald Vink 6-4 6-2. Dus wederom twee finale's op de zondag. Blijkt het toch vreselijk te regenen op zondag ! Na diverse dweilpauze's toch de baan op en spelen, de eerste set gewonnen 6-3 echter de tweede verloren 7-5 en bij 3-2 achter in de derde set wederom regen. Wachten,wachten,wachten maar nee hoor, geen tennis meer op zondag. Waarom niet indoors ?? Er blijken in zuid Florida geen indoor banen te zijn ! Dus op maandagmorgen dan maar de single afspelen, en daarna nog een dubbel ook. S'ochtends om 08.00 uur de baan op en twee games later, regen. Dweilpauze en weer de baan op, een game later, je raad het al, regen. Het stond nu 4-4 maar aangezien iedereen een vlucht te halen had heeft de hoofdscheidsrechter besloten de punten te delen, een gelijkspel dus in de single en dubbel.

04-04-2006

Einde Nasdaq en Florida Open  -  @ 21:39:18
Helaas heb ik de Nasdaq 100 finale verloren van Michael Jeremiasz, in een spannende finale werd ik in de derde set met 7-5 verslagen. De eerste game van de partij duurde bijna 20 minuten ! De eerste set won ik in de tie-break met 10-8 waarna ik iets gas terug nam waar Michael meteen van profiteerde 2-6. De derde ging gelijk op en ik kwam op 40-15 voorsprong bij 6-5 achter, op zo'n moment denk je al aan de tie-break wat ik dus beter niet had kunnen doen. Op naar de Florida Open waar ik vandaag reeds mijn eerste partij speelde, het was de tweede ronde (eerste ronde een bye) en ik mocht tegen Samson Cotton uit Atlanta, het werd een eenzijdige partij 6-0 6-0. Ook de eerste ronde van de dubbel (samen met Jeremiasz) is gespeeld, tegen Lee Hinson en Regis Harel werd het 6-1 6-0. Morgen mag ik in de kwart finale tegen Ronald Vink, Michael Scheffers speelt tegen Michael Jeremiasz en in de dubbel mogen we allemaal tegen elkaar, wederom intressante partijen !

01-04-2006

De winst  -  @ 13:51:11
In de dubbel finale van de Nasdaq 100 speelden Michael en ik tegen tadeus martin.We begonnen zenuwachtig maar na een paar games waren we niet meer te stoppen,we wonnen met 6-4 6-3. Hierna nog een paar leuke foto's genomen met oa Jonas Bjorkman die ik later op mijn site zal zetten.

31-03-2006

Nasdaq 100  -  @ 05:17:25
Vandaag tegen Martin Legner gespeeld en gewonnen, 4-6 6-3 6-2. In de eerste set kwam ik snel op voorsprong 4-1 die ik nog sneller weggaf. Gelukkig wist ik daarna het rare spelletje van de oostenrijker te ontwijken. Ook Michael Jeremiasz won zijn partij tegen Tadeus Kruszelnicki, 6-1 6-4. Hierna speelden Michael en ik samen met de Bryan brothers een demonstratie op het centre court, Ik mocht met Bob Bryan en Michael speelde met Mike. De tweede bal, een service van Michal sloeg ik zo hard mogelijk langs Mike die er niets van begreep. Hij wilde in de super tie-break een aantal maal revanche nemen door vrij hard recht op mij te slaan, wonderlijk genoeg had ik ze allemaal, toch wel lekker. Morgen spelen we een dubbel, Michael en ik tegen Tadeus en Martin. Zondag moet ik in de single finale optreden tegen Michael.

30-03-2006

Nasdaq 100 van start  -  @ 04:36:18
Vandaag is de Nasdaq 100 in Miami van start gegaan. Jiske Griffioen mocht de eerste wedstrijd van het toernooi spelen, zij won in drie sets van Korie Homan. De tweede wedstrijd ging tussen Martin Legner en Michael Jeremiasz, Michael won in twee sets. Daarna mocht ik de baan op, een revanche partij tegen Tadeus Kruszelnicki, revanche omdat ik de laatste keer van hem verloor in Australie, nu won ik de partij vrij eenvoudig 6-1 6-1. Morgen een grote dag, ik speel de eerste wedstrijd om 11.00 uur tegen Martin Legner en Michael speelt tegen Tadeus. Na deze wedstrijden mogen Michael en ik op het centre court spelen met de Bryan brothers, een demonstratie op hoog niveau dus waarbij er een roller met een valide tegen een roller en valide speler zal spelen

11-03-2006

World Team Cup selectie bekend  -  @ 21:25:16
Bondscoach Aad Zwaan heeft de definitieve selectie voor de World Team Cup, het wereldlanden toernooi, bekend gemaakt. Het herenteam, dat afgelopen jaar wereldkampioen werd, zal wederom bestaan uit Eric Stuurman, Ronald Vink, Maikel Scheffers en Robin Ammerlaan. In het damesteam, die ook de titel verdedigen, een verassing. Naast "oud" gedienden Esther Vergeer, Jiske Griffioen en Korie Homan wordt het team met een junior, die echter al als senior speelt, aangevuld Aniek van Koot. De twee Quad spelers zijn Bas van Erp en Dorrie Timmermans. De junioren welke afreizen zijn Sven Jonker, Tom Egberink en Jan Wytze Haanstra.

Het team word naast Aad Zwaan begeleid door de trainers Ton Jansen en Eric Martijn Ruitenberg, fysiotherapeut Steven Bannink en manager Ton Rietveld. 25 April vertrekken we naar Brasilia in het mooie Brazilie.

12-02-2006

Finale verloren  -  @ 07:00:00
In een spannende partij tegen de Japanners Shingo Kunieda en Satoshi Saida hebben we helaas het onderspit moeten delven. De eerste set ging naar ons toe met 6-3 waarna vooral Shingo meer initiatief nam en minder fouten ging maken. De Japanners wonnen de tweede set met 6-4. Helaas brak de stoel van mijn partner Martin Legner net als afgelopen week in Sydney wederom waarna we de derde set geen kans meer maakten 6-2. De single finale is na een spannende partij door Michael Jeremiasz gewonnen 7-6 6-4. Weer maakte Kruszelnicki veel winners, totaal 51 ten opzichte van Jeremiasz 15. De unforced errors gaven echter nu de doorslag. Esther Vergeer heeft bij de dames de single titel binnengesleept en ze won samen met Jiske Griffioen ook de dubbel.

11-02-2006

Helaas  -  @ 06:25:36
Tegen een ontketende Tadeus Kruszelnicki uit Polen ben ik ten onder gegaan 6-3 6-4. Hij stond erg goed te spelen wat inhield dat ook ik tot aan de top moest gaan, helaas lukte dat niet altijd. Zelfs het terugkomen na een achterstand in de 2e set kon mijn vertrouwen vandaag niet omhoog halen, diverse kansen om op voorsprong te komen werden met mijn normaal goed werkende forehand om zeep geholpen. Het aantal unforced errors van ons beide was 19, mijn winners 21 en die van Tadeus indrukwekkend, 39. Hopenlijk kan Tadeus de vorm vasthouden in de finale tegen Jeremiasz die met 6-4 6-2 van Satoshi Saida won. De halve finale dubbel tegen Ronald Vink en Maikel Scheffers hebben we (Martin Legner en ik) gewonnen met 6-3 6-2 wat betekend dat ik in ieder geval in een finale sta. De tegenstanders staan momenteel nog op de baan, dit worden Tadeus Kruszelnicki met Michael Jeremiasz of Satoshi Saida en Shingo Kunieda. Bij de dames staat Esther Vergeer in de finale tegen Florence Gravellier.

09-02-2006

Naar halve finale  -  @ 21:52:35
Maikel Scheffers, mijn tegenstander van vandaag, had het niet echt. In een matte partij won ik met 6-0 6-0 waarbij ik 5 unforced errors gedurende de partij sloeg maakte Maikel er veel meer. In de halve finale zal ik Tadeus Kruszelnicki tegenkomen die van Martin Legner met 6-1 6-1 heeft gewonnen. In de andere halve finale staat Michael Jeremiasz tegen een Japanner, Shingo Kunieda of Satoshi Saida. Later op de dag moet ik nog een kwart finale dubbel spelen met Martin Legner tegen Niclas Larsson en Peter Wikstrom. Bij de dames won Jiske Griffioen in 3 sets van Korie Homan, ook Esther Vergeer is door naar de halve finale.
Eerste ronde's gespeeld  -  @ 05:26:56
Na een regenachtige wachtdag kon ik eindelijk mijn partij tegen Justin Pryor spelen, het duurde ongeveer 30 minuten en de uitslag was 6-0 6-0. Ik mag nu in de kwartfinale aantreden tegen Maikel Scheffers die in 2 sets van Peter Wikstrom won. Ook Ronald Vink is door, hij won met duidelijke cijfers van Anthony Bonacursso 6-0 6-1. Op hem wacht nu Michael Jeremiasz. Bij de dames zijn Esther Vergeer,Korie Homan,Jiske Griffieon en Sharon Walraven allemaal door naar de volgende ronde.

08-02-2006

Loting Australian Open  -  @ 07:00:56
De loting voor de Australian Open ziet er in grote lijnen als volgt uit, geplaatste spelers zijn : Michael Jeremiasz (FRA)-Ronald Vink(NED).Satoshi Saida(JAP)-Shingo Kunieda(JAP).Martin Legner(AUT)-Tadeus Kruszelnicki(POL).Peter Wikstrom(ZWE)-en ik. Maikel Scheffers(NED) speelt de eerste ronde tegen Ben Weekes (AUS) en zal het daarna opnemen tegen Peter Wikstrom, de winnaar daarvan speelt tegen mij in de kwart finale. Bij de dames zal Esther Vergeer(NED) in de halve finale Jiske Griffioen(NED) tegenkomen, aan de andere kant van het schema zitten Sharon Walraven(NED) en Florence Gravellier (FRA).

06-02-2006

Update Sydney Open  -  @ 23:39:18
Helaas had ik niet altijd internet toegang, vandaar deze update. Na mijn eerste winst partij tegen de fransman Houdet moest ik de kwart finale tegen Shingo Kunieda uit Japan, deze partij ging erg lang duren, na winst in de eerste set verloor ik de tweede set met 5-7 maar kon ik de derde in de tie-break gelukkig met winst afsluiten. Nu volgde de halve finale tegen Satoshi Saida, ook uit Japan en deze partij trok ik in twee sets naar mij toe 6-3 6-4. Dezelfde dag nog de halve finale dubbel gespeeld tegen de twee japanners, na winst in de eerste set brak de stoel van mijn partner Martin Legner, we probeerde nog een noodreparatie maar dit mocht niet baten. In totaal 6 stoelen uitgeprobeerd tijdens de wedstrijd maar helaas gingen we ten onder 6-3 4-6 4-6. De Jappanners wonnen uiteindelijk het toernooi. De single finale moest ik tegen Michael Jeremiasz uit Frankrijk. Helaas kon ik de hele partij geen grip op zijn spel krijgen, de eerste set verloor ik met 6-4 na vele kansen gehad te hebben, de tweede set wil je dan nog iets meer proberen maar dat liep helemaal fout 1-6. Hopenlijk deze week in Melbourne beter.

02-02-2006

Eerste dag gespeeld.  -  @ 09:39:28
Eindelijk dan vandaag op de baan gestaan. Om 10 uur mocht ik erop tegen Stephane Houdet, een nieuwe fransman die voorheen ook hoog heeft gespeeld, een goede service heeft en leuk kan slaan. Echter kwam hij vele rolstoelvaardigheden tekort tegen mij, de uitslag was 6-0 6-0. Daarna lang gewacht om de dubbel te spelen, het werd namelijk een beetje te heet om te spelen, 42 graden. Na 15.00 uur koelde het af en uiteindelijk gingen we om 17.30 uur de baan op tegen Lee Hinson (USA) en Mick Connel (AUS). Ook hier werd de uitslag 6-0 6-0, dus geen game verloren vandaag. Morgen speel ik weer om 10 uur maar dan tegen Shingo Kunieda. De dubbel in de middag tegen Kunieda en Saida. Andere uitslagen : Maikel Scheffers heeft van Ronald Vink gewonnen en moet nu tegen Tadeus Kruszelnicki (POL), Martin Legner (AUT) speelt morgen tegen Satoshi Saida (JAP) en Michael Jeremiasz (FRA) speelt zijn kwart finale tegen Peter Wikstrom (ZWE).

31-01-2006

Zware loting !  -  @ 09:29:59
Na de classic 8 heb ik ook in de Sydney Open een zware loting. De eerste ronde heb ik een bye gevolgd in de tweede ronde door waarschijnlijk Niclas Larsson, in de kwart finale wacht Shingo Kunieda op mij en bij winst de volgende japanner Satoshi Saida. Aan de andere zijde van het schema zal Jeremiasz het in de halve finale opnemen tegen de winnaar van Ronald Vink en Tadeus Kruszelnicki. Morgen zullen de eerste twee ronden van de single gespeeld worden gevolgd door de eerste ronde dubbel waarin Martin en ik waarschijnlijk een bye hebben.

30-01-2006

Winst in de dubbel !  -  @ 08:20:18
Voorafgaand aan de mannen finale op de Australian Open hebben Martin Legner en ik de dubbel titel gepakt. In de finale speelden we tegen Satoshi Saida en Michael Jeremiasz, na verlies in de eerste set 6-3 en 3-1 achter hebben we elkaar verteld geen fouten meer te maken en geen winners proberen te slaan. Saida en Jeremiasz werden langzaam gek van ons doordat we alleen maar alles terugbrachten, geen mooi spel maar het bleek wel uiterst effectief. We wonnen de 2e set met 6-3 en de derde (match tie-break) met 10-4.

28-01-2006

Helaas, verloren  -  @ 22:45:53
Satoshi Saida was te sterk voor me, in een partij waarbij ik geen ritme kon vinden ging ik met 6-3 6-2 ten onder. Het echte tennis gevoel miste ik waardoor de meeste ballen net uit gingen of juist te kort vielen. het resultaat was een bijna gelijk aantal winners maar veel meer unforces errors als Saida. De dubbel is tot nu toe wel in winst omgezet, door veel regen werden de partijen opgeschoven en vanmiddag om vijf uur zullen we (Martin Legner en ik) aantreden tegen Saida en Jeremiasz.

26-01-2006

loting classic 8 en meer  -  @ 10:10:35
De loting voor de classic 8 is bekend, ik heb een relatief zware loting. Vandaag (27-01) speel ik mijn eerste wedstrijd tegen Satoshi Saida (JAP), altijd erg lastig. Daarna een eventuele halve finale tegen de winnaar van Peter Wikstrom (ZWE) en Ben weekes (AUS). Bovenin het schema zal Michael Jeremiasz (FRA) spelen tegen Niclas Larsson (ZWE) die invalt voor de tweede afzegging van Stephen Welsh (USA). de winnaar van die partij zal spelen tegen de winnaar van Martin Legner (OOS) en Tadeus Kruszelnicki (POL). Na de single partijen zullen gelijk de eerste dubbels volgen waarbij Martin en ik het opnemen tegen Tadeus en Ben. David Hall heeft na de classic 8 ook de Sydney Open en Australian Open afgezegd, volgens ingewijden is een gebrek aan motivatie in combinatie met een lichte blessure de oorzaak, wanneer en of hij weer gaat spelen is niet bekend.

25-01-2006

Afzegging classic 8  -  @ 09:09:48
David Hall, mijn eeuwige concurrent uit Australie heeft afgezegd voor de classic 8, of zijn blessure hem nog parten speelt of dat hij zich wil sparen voor de Sydney en Australian Open weet ik niet. Gevolg hiervan is wel dat ik al tweede geplaatste speler in het toernooi kom en daardoor in ieder geval Michael Jeremiasz tot de finale ontwijk. Momenteel zit ik al in Australie waar het lekker warm is, morgen (do-dag) wordt het kwik wederom boven de 40 graden celsius verwacht, een mooie dag om te trainen.

15-01-2006

Winnaar Ubink Open  -  @ 21:18:25
De test van een nieuw racket is goed gegaan, met de nieuwe Dunlop m-fill 500 heb ik de Ubink Open in Wierden gewonnen. Mijn eerste poule wedstrijd speelde ik tegen Eric Stuurman, dit bleek tevens mijn zwaarste partij te worden, na 3-6 1-4 achterstand werd ik eindelijk wakker en won de partij. De single partijen tegen Eric-Martijn Ruitenberg, Maikel Scheffers en Ronald Vink sloot ik allemaal met winst af in 2 sets. Ook Eric Stuurman won zijn andere partijen en werd dus 2e. Memorabel zijn zijn winst tegen Maikel Scheffers blijven, derde set tie-break na 5-2 achterstand, niet verkeerd! Ook de dubbel samen met Ad Lenting werd gewonnen, de finale tegen (weer) Eric Stuurman en partner Gerrit Zwerus. Een eerste set die niet verkeerd ging maar desondanks toch met 5-7 verlies werd afgesloten gaf ons goede moed in de 2e set (winst 6-2) waarna Ad onnavolgbare volley's begon te slaan en de derde set met 6-0 werd afgesloten!

09-01-2006

Racket test  -  @ 21:55:33
Het racket waarmee ik de Paralympische spelen in Athene won wordt in de kast gehangen, betekend dit het einde van mijn tennis carriere ? NEE, van mijn sponsor Dunlop krijg ik de mogelijkheid geboden om met het nieuwste materiaal te spelen. Dit houdt in dat ik momenteel twee van de nieuwste generatie Dunlop tennisrackets aan het testen ben. Ik speelde altijd met het type 500 G aangezien mij deze qua gewicht het beste in de hand lag. Momenteel ben ik de m-fill 400 en de m-fill 500 aan het testen. De rackets van het type m-fill (multi-filament) hebben een combinatie van carbon, glasfiber en magnesium legering in “slagzones” van het racket die het gevoel in het racket vergroten tijdens de impact van de bal. Dit moet in een betere controle en gevoel resulteren, we zullen zien !
Druk weekeinde !  -  @ 20:58:25
De eerste speeltijden voor het toernooi "Ubink Open" aankomende weekeinde te Wieren zijn bekend. Aanstaande vrijdag speel ik om 18.00 uur en om 20.30 uur. Zaterdag 14 januari speel ik vier partijen dus ben ik wel de hele dag zoet waarna ik afhankelijk van de resultaten zondag wellicht nog drie partiijen moet spelen, een druk weekeinde dus.

31-12-2005

twee maal scheepsrecht  -  @ 18:49:22
Het is weer gelukt, voor de zesde keer ben ik nationaal kampioen geworden. In de finale tegen Maikel Scheffers ging het in de eerste set gelijk op tot 4-3 waarna Maikel verzuimde een aantal kansen op 4-4 te verzilveren. Het werd daarna snel 6-3. De tweede set had ik snel een break te pakken waardoor ik deze set gecontroleerd uitspeelde 6-4. In de dubbel met Eric Ruitenberg waren er leuke rally's te zien en werd er mooi "schaaktennis" gespeeld. We wonnen met 6-4 6-3 van Maikel en Peter de Bliek.

29-12-2005

Finales nationale kampioenschappen bekend.  -  @ 21:25:23
De finaleplaatsen bij de nationale kampioenschappen zijn bekend, nadat ik vandaag met 6-0 6-0 van Eric Ruitenberg won en Maikel Scheffers met partner Peter den Bliek de dubbel wonnen blijkt dat ik morgen om 11.00 uur de single mag spelen tegen Maikel Scheffers. De dubbelfinale zullen wij (Eric en ik) het opnemen tegen Maikel en Peter om 15.30 uur. De finale bij de dames zal gaan tussen Korie Homan en oudgediende Maaike Smit.

Bekijk het nieuwsarchief
September 2012
Augustus 2012
Juli 2012
Juni 2012
Mei 2012
April 2012
Februari 2012
Januari 2012
November 2011
October 2011
September 2011
Juli 2011
Juni 2011
Mei 2011
April 2011
Maart 2011
Februari 2011
Januari 2011
November 2010
September 2010
Augustus 2010
Juli 2010
Mei 2010
April 2010
Februari 2010
Januari 2010
September 2009
Augustus 2009
Juli 2009
Juni 2009
Mei 2009
April 2009
Maart 2009
Februari 2009
Januari 2009
December 2008
November 2008
October 2008
September 2008
Augustus 2008
Juli 2008
Juni 2008
Mei 2008
April 2008
Februari 2008
Januari 2008
November 2007
October 2007
September 2007
Augustus 2007
Juli 2007
Juni 2007
Mei 2007
April 2007
Maart 2007
Februari 2007
Januari 2007
December 2006
November 2006
October 2006
September 2006
Augustus 2006
Juli 2006
Juni 2006
Mei 2006
April 2006
Maart 2006
Februari 2006
Januari 2006
December 2005
Home  |  Nieuws  |  Biografie  |  Programma  |  Resultaten  |  Fotoalbum  |  Persbericht  |  Gastenboek